Review Website

Murahnyaaa Barang dekat EZBUY Malaysia!

Thursday, April 27, 2017

Korang pernah dengar tak pasal website shopping online ezbuy ni? What? First time dengar? Takpe-takpe, it's okay. Better late than never right? Hehe. Acah-acah je Fatihah ni, padahal dia pun takdelaa lama sangat tahu pasal ezbuy ni.

Apa Itu Ezbuy?

Okeylaa, ezbuy Malaysia ni sebenarnya adalah gedung online shopping yang bila korang masuk je ke website dia, memang tak sah kalau tak rambang mata. Even kalau kau student yang poket selalu kering pun, inshaAllah mampu je nak shopping kat ezbuy ni sebab harga dia memang kebanyakannya murah-murah guys. Serius!

Murahnyaaa Barang dekat EZBUY Malaysia!

Korang tau-tau jerla, aku nih kalau usya website online shopping dan tengok harga mahal. Aku pandang sebelah mata je, tapi kalau harga murah-murah I memang cannotlah. 

Sama je konsep dia kalau aku shopping dekat kedai fizikal pun. Pergi pasaraya yang jual mahal-mahal memang aku window shopping jerlaa. Masuk je Mr. DIY (salah satu contoh terbaik), semua benda aku nak borong. Bahaya sangat tau! Hahaha

Shopping di ezbuy Lagi Berbaloi Bila Anda.. 

Murahnyaaa Barang dekat EZBUY Malaysia!

Ya, shopping di ezbuy akan lagi berbaloi-baloi bila anda upgrade ke prime service. Bayangkan, korang shoppinglah banyak manapun, berat manapun harga shipping tetap fix iaitu RM8.80. Sangat cool lah kalau macamni! Uwaaa~

Murahnyaaa Barang dekat EZBUY Malaysia!

Gambar kat atas tu adalah rate harga dan details kalau korang nak  upgrade kepada prime ni. Boleh cuba Prime Trial ataupun terus je ke Prime Annual. Kalau nak lagi jimat, sebenarnya,better ambik Prime Annual teruslaa kan. Ye dak? ;)

Apa yang Aku dah Usya?

Part ni pun nak bagitahu jugak ke? Of course, mane tau tetiba ada yang baik hati nak belanja aku ke (birthday kite bulan September ni tau).Jangan risau, kite mintak barang murah-murah je. LOL abaikan kegedikanku itu. Gurau je. :P

Murahnyaaa Barang dekat EZBUY Malaysia!
Link item
See, murah jerkan tu. Tapi, to be honest aku dah add nak dekat sepuluh item dah dekat wishlist barang-barang yang harga lebih kurang macam ni. Bawah RM20 jerlaa plus minus. Haha parah dah ni Fatihah uittt!

Tapi-tapi, sebenarnya ada jer jugak barang yang agak mahal yang aku usya. Tapi, memang mampu usya dari jauh jerlaa kan. Ini dia, jejeng!

Murahnyaaa Barang dekat EZBUY Malaysia!
Link item
Comel sangat. Aku fall in love dengan basikal nih. Haha. Ouh, btw korang boleh klik jer link dekat gambar tu in case korang nak belikan both item dekat aku oke! Pape roger tau! Tak habis lagi tuh.:P

Dapatkan Voucher RM15 dengan Mendaftar di ezbuy!

Bagi yang belum mendaftar atau register lagi dekat website ezbuy Malaysia ni korang bolehla mendaftar dekat sini. RM15 tu dah lebih dari harga kasut yang aku tunjuk dekat atas tu. mungkin tinggal kena tambah harga shipping jerlaa kan? Hehe

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Last but not least, shopping-shopping jugak. Tapi, jangan sampai membazir tau. Cuba shopping ikut keperluan, kehendak tu jarang-jarang bolehlaa untuk reward diri. Uhukuhuk!

Harap membantu! 
Thanks for reading. ;)

Books

Pesta Buku Online di BookCafe

Wednesday, April 26, 2017

Klik gambar untuk tengok buku
Aku ni subscriber untuk website BookCafe ni. jadi, aku akan dapat emel kalau ada diskaun atau harga runtuh dekat sana. Paling latest, aku dapat emel tentang Pesta Buku Online ni lah. Berpinar-pinar mata aku bila tengok diskaun yang diberikan tu. 

Padahal baru jerlaa lepas borong buku kat sini hari tu. Boleh baca entry Buku dari BOOKCAFE | UNBOXING ni kalau nak tengok buku apa yang ak beli.

Dekat poster kat atas dia kata ada diskaun 60% untuk 300 tajuk, 20% untuk 500 tajuk dan 15% untuk 100 tajuk untuk buku-buku terpilih. Banyaktuu boleh jimat. Allah.. Sabar jerlaa wahai hati. Haha 

Tapi, sebenarnya ada benda lagi menarik! Nak tau apa? Kalau korang merupakan MEMBER ataupun hanya SUBSCRIBER dekat website ni, ada benda yang sangat best untuk korang!

Diskaun berganda untuk anda dinaikkan lagi!

  1. Diskaun 60% dinaikkan kepada 80%
  2. Diskaun 30% dinaikkan kepada 50%
  3. Diskaun 20% dinaikkan kepada 40%
  4. Diskaun 15% dinaikkan kepada 30%

Kenaikan diskaun ini hanya sah pada 26 & 27 APRIL 2017 sahaja. Sampai esok jerlaa kiranya. Jadi, kalau korang nak dapatkan dengan harga yang memang sangat murah dan berbaloi-baloi ni. Kena laju-laju pergi subscribe kat website BookCafe sana.

P E N G O M E N