Beauty

Hada Labo Deep Clean & Pore Refining | Product Review

Thursday, February 23, 2017

Hada Labo Deep Clean & Pore Refining | Product Review
  • Bentonite Clay - mineral clay from natural volcanic ash with high content of minerals effectively absorbs excess dirt,oil and impurities from pores.
  • ALPAFLOR ALP-SEBUM - rare Alpine plant extract minimizes pores and controls sebum secretion, leaving skin matte and smooth
  • Hyaluronic Acid - Hydrates skin to help prevent dryness and keep skin soft and supple
Haha. Tengok, gigih tak aku salin tiga benda kat atas tu. Kiranya tiga bahan kat atas tu merupakan bahan penting untuk mencuci dan mengecilkan pori-pori yang ada kat muka kitalah kan. (melainkan muka korang ploless macam kulit babytakde pori Sobsob jeless )
Pencuci muka Hada Labo Deep Clean & Pore Refining ni kiranya fungsi utama dia dibuat memang untuk mencuci dan juga mengecilkannya pori-pori lah kiranya. Yelah, baca nama pencuci muka ni pun memang dah obvious kan? Hihi

Aku suka pakai pencuci muka ni sebab aku rasa texture dia sangatlah lembut. Bila lepas pakai, memang akan rasa bersih sangat muka. Lembut dan segar giteww! Lagi satu, pakai pencuci muka Hada Labo Deep Clean & Pore Refining ni memang sangat jimat. Sebab kita hanya perlu picit sikit je, nanti dia punya buih sangatlah banyak. Seronoklah kan, boleh buat penjimatan di situ. :)

So far, lepas pakai ni dari sudut membersihkan, mengurangkan minyak dan membuatkan kulit wajah jadi lembut aku rasa memang berkesan. Ke aku je yang perasan? Uhuk uhuk. Cuma bab mengecilkan pori tu, aku tak pasti pulak. Rasanya tak berkesan sangat, atau mungkin jugak prosesnya terlalu lambat sampai aku tak perasan. Haha

Memang takde perubahan yang besar sangat, tapi aku memang suka produk yang biasa-biasa je. I mean, tak terlalu mengubah kulit kita. Contoh, jadi putih ke. Aku tak suka macamtu. I love my natural skin tone. Cewaaaah! :P

Ohh, lupa nak bagitahu. Aku beli pencuci muka ni dengan harga RM 24.27. Aku pakai pencuci muka ni baru first time dan dah nak dekat tiga minggu. Jadi, tu lah review aku untuk produk nih. Dan harus diingat, kalau produk ni sesuai untuk aku, tak bermakna sesuai untuk anda semua. I'm just sharing my opinion je kat sini.

Harap membantu kalau ada sape-sape yang memang tengah cari pasal pencuci muka Hada Labo Deep Clean & Pore Refining ni okeh?!
So, korang pernah pakai Hada Labo tak?
Ke korang pakai pencuci muka apa?