Rindu Bahasa Arab.

Wednesday, November 11, 2015


Ah. Dah terlalu lama aku tinggalkan bahasa Arab.
:'(

Jealous tengok sahabat-sahabat yang dah boleh bertutur dalam bahasa arab.
Aku ni pulak dah banyak lupa dari ingat. Huhu.

Masa belajar dulu, dari tingkatan satu hingga lima.
Dari Bahasa Arab Komunikasi hingga Bahasa Arab Tinggi. Tak pernah aku nak hargai.
Belajar sekadar untuk exam je.

Sekarang ni aku makin sedar kepentingannya. Bahasa Arab itu bahasa syurga. Bahasa yang ditutur oleh rasulullah. Juga, bahasa al-Quran.

Dan, aku rasa nak sangat belajar balik bahasa Arab. Betulbetul. Dah tak main-main lagi. In shaa Allah. :D

Btw, sem depan aku ngan sahabat pakat nak ambik foreign language bahasa Arab. Doakan kami dipermudahkan eh. Hihi

You Might Also Like

14 comments

  1. yes same gies like me, masa sekolah menengah ritu 5 years bljar what donno gitu gitu je, and now menyesal!

    ReplyDelete
  2. Akak sokong...good luck..

    ReplyDelete
  3. semoga dipermudahkan urusan!
    samalah kita pun dah lama tak praktis bahasa arab...T_T

    ReplyDelete
  4. Goodluck for you! ;) A good choice btw! ^^

    ReplyDelete
  5. betul2 seronok belajar bhaasa arab ni,semoga dipermudahkan :)

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum..

    Sayang seribu kali sayang kalau dilupakan bahasa Arab tu adikk.. Elok refresh balik..
    InshaaAllah dipermudahkan.. Amin. :-)

    ReplyDelete
  7. @The Kehalusan Kelembutan
    Biasalaa tu, time peluang ada krg dihargai. Bila dah tinggal, baru rasa rindu balik. :)

    ReplyDelete
  8. @sofie adie
    Amiin. Sama-samalaa kita ulangkaji balik. ;)

    ReplyDelete
  9. @amira faqihah
    Mira mesti dah pro kan? Hehe. Jeles! :P

    ReplyDelete
  10. @LZ - The Blog Owner
    Wa'salam. Terima kasih kak. In shaa Allah. :)

    ReplyDelete
  11. Semoga d permudahkan dik....

    ReplyDelete

Bismillah. Titipkan nasihat anda. :)

P E N G O M E N