Dress Muslimah Terkini

Friday, March 18, 2016

Salam Jumaat to all readers~

Siapa penggemar dress atau jubah kat sini? Mesti ramai kan? Yelaa, sekarang kan trend orang pakai dress je. Senang and stylo. Paling penting sekali, menutup aurat. :)
Saya memang penggemar jubah. Why? Sebab kalau nak pegi kelas, takdelaa banyak sangat benda nak kena iron. Hihi. Tambah2 jubah hitam.

Cantik kan? Sweet je tengok.
Dress muslimah sangat popular di kalangan wanita terutamanya bagi wanita yang beragama islam.
Saya pun tengah cari jugak dress muslimah murah terkini yang cantik dan simple. Kena cari yang warna emerald green untuk tema dinner pre graduation kami nanti. Harap jumpalaa yang berkenan di hati. :D

Purple tu cun bagi saya. Hihi
Ia jugak boleh disesuaikan dengan apa jua keadaan dan tujuan. Satu untuk semua gituu. Anda boleh guna satu jubah untuk pegi majlis kawen, dinner and for sure pergi kelas jugak. Itu yang paling penting kalau anda student. Kan?

Kalau hari Raya lagilah anggun kalau pakai jubah. Cuma, tolong make sure jubah yang anda pakai mestilah yang betul-betul menutup aurat. Pilih dari fabrik yang tidak melekat dan tidak ketat. Okeh? ;)

Lagipun, sekarang ni sangatlah banyak dan mudah nak cari dress muslimah yang murah-murah dan cantik! Hanya perlu ada internet dan sedikit duit sahaja. Then, you will get dress muslimah yang super cute! Yeayyy!

So,anda pulak macam mana? Suka jubah atau dress muslimah tak? Kalau suka, kita geng!

From, jubah lovers. <3 p="">


You Might Also Like

15 comments

  1. Hi... i'm also Jubah Lover! Hi-5 sikit.. hehehe. Nak tunggu mood republik utk raya ni. Bukan apa senang nak bergerak bila pakai jubah ni kan. betul tak..? Sopan pun sopan. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Betul sangaaat~ Go jubah! :P

      Delete
  2. Kalau beli kena alter ni, memang cantik untuk yang tinggi lampai :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Saya pun banyak jgk yg kena alter dulu sbelum pakai. Krg ketinggian. :P

      Delete
  3. Kita geng...yeyyy...mudah...ringkas tapi tetap sopan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeayyy! Betul tu akak. Hehe

      Delete
  4. ya Allah cantiknya! How I wish I was anak orang kaya or something sebab nak sangat yang kaler peach dengan yang pink tu, melting habis dah ni haha Inshaallah, kalau kumpul duit starting from today, boleh la kot dapatkan by raya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Amboiii fifi. Sabor naaa~ :P

      Delete
  5. Salam singgah sini dik....akak pun suka pakai jubah kalau ke kenduri kahwin....simple dan senang nak gerak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'salam. Betul sangatlah tu akak. Mudah je nak bergerak. Tp, kena make sure tak labuh sgtlaa. Hihi

      Delete
  6. Salam singgah sini dik. . semua pun cantik dan berkenan lah dik.....

    ReplyDelete
  7. qila suka semuaaaaaaaaaaaaaa heheheheheheh cuma tulah. nk kurus sikit lagi so boleh beli more n mooooore jubah dress for myself wiwiwi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboiiii Qila!! Siap dah ada target utk kurus sikit tuuu. Haha. Good luck awok! :D

      Delete
  8. awwww lawanya semuaaa! saya ni jubah lover! selalu stalk kat ig jubah & dress yg lawa2 macam cala qisya, bella ammara, rayyan hayya, imaan boutique, jubah souq, dan mcm2 lagilah! :D

    ReplyDelete
  9. sis JM pun suka an minat jubat muslimah ni...tangan ah gatal2 nk klik link tu

    ReplyDelete

Bismillah. Titipkan nasihat anda. :)