Update Untuk Seminggu~

Friday, April 01, 2016

Apa kabare semua? Sudah seminggu tidak ber'update blog picisan saya ni. Harap maaf kalau ada yang menyinggah tapi tiada apa-apa update terbaru.
Minggu yang boleh tahan sibuk. Well, last week before semester break kanggg. Btw, hari ni dah start midsem break tau. 1st of April 2016, happy April guys! ;)
So, I'll be sharing with you guys about highlighted event for this week. Eceeeewah!

Sabtu (25/3/2015)
Berkesempatan join program Talkshow Muslimah anjuran Nisa', jadi volunteer. Asalnya jadi camerawoman gituu tapi kejap je sebab lepastu terlekat dekat ruang kanak-kanak. Termain sekali pulak dengan dorang. :P

Masa ni tak ramai lagi nih sebenarnya. Gambar banyak amik dari kamera akak kat sana je, so sikit jerlaa gambo yang ada. :'(
Saya pun jadi peserta jugak untuk acara nih. LOL saya takde bakat nak buat origami ni. :P
Ok, kalau bintang ni saya dah reti tapi bentuk dia taktaulaa macam bintang ke idokk~
Seronok sangat dalam setengah hari tu boleh spend time dengan adik-adik comel. Program sebenar adalah Talk Show tu sebenarnya. Talk yang bertajuk Muslimah Ideal Dambaan Ummah. Ramai jugak makcik2 dan akak2 yang datang. Terbaikkk Johor, geng cinta majlis ilmu. *thumbs up*

Ahad (27/3/2015)
Harini pulak saya berkesempatan untuk belajar buat air hipsturrr atau pun bigcup tu sendirik. Siap jualkan dan buat servis delivery lagi. New experience and new knowledge. Love it!!
Cup yang sedia untuk diisi air yang super lazzaaaattt! :D
Air yang sudah siap untuk diminum~
Strawberri flavour~ Stgawbeghi? ;)
Haha. Tu lah citer dia untuk satu minggu nih. Lagi? Oral Tecs pun dah selesai diambik 29/3 haritu, alhamdulillah. :) Lepastu hari Rabu dan Khamis #UTMBlackout guys~
Lama pulak tu, ada masalah sikit. Lepasni dengarnya akan ditutup lagi elektrik sebab ada nak baiki apa ntah. Kami sempatlaa jugak pusing JB malam semalam cari internet and wifi source. Most of the tempat yang ada wifi semua penuh dengan bebudak UTM. Tak bagi can betul kat kami yang final year nih. Sobsob.
Last sekali, keluar tu dah macam carik makan and lepak je. Keja tak terbuat pun. Pi situ pi sini. Jumpa plug baru nak start buat keje, dapat wasap cakap elektrik dah ada. Balik bilik-> Penat-> Tidoq. Double LOL. Haha dahlaa satu keta tujuh orang chualls tau dak? :P

Last but not least,

New members untuk usrah kami minggu ni. Tapi, dia datang tidoq jer~ Hmmmm. Nak kena tarbiyah lebih ni! Hiks, keh gurau2~
Oklaa, jumpa lagi next time. Maybe akan tak berupdate lama pulak kott. Kott~

Note: Passport dah siap. Yeayy! (walaupun muka burok gilos -..-)

You Might Also Like

5 comments

  1. salam , seronoknya beraktiviti lepas habis belajar, taka ada dah benda benda macam ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'salam. Tulah, sebabtu lah nak betul2 hargai masa belajar ni dan manfaatkan sungguh2. InshaAllah. :D

      Delete
  2. masa yang ada betul2 terisi ni ana ya..bagus2..geng usrah baru tu nampak macam tidur tapi dia rakam semua data tu..tak caya cuba bisik slow2 tanya dia..hihihihihihi :) mau dia keluarkan nota sakti..

    ReplyDelete
  3. Knape bintang tuu mcm aneh ? Hehe

    ReplyDelete
  4. bagus bagus... hrp aktiviti sebegini dapat diteruskan smpi bila2

    ReplyDelete

Bismillah. Titipkan nasihat anda. :)