Obses Dengan Blog?

Tuesday, October 27, 2015


Anda obses dan teruja dan rela tak tidur malam bila dah start edit blog?
Kalau jawapannya ya, jangan risau kerana anda tidak keseorangan.
HAHA. :P

Tapi,sayangnya obses dalam mengedit blog ni tidak ada pulak bila saya membuat sistem. Whyyyyy?
Kalau buat blog, sekali tak jadi boleh cuba lagi sampai lebih sepuluh kali pun ada saya rasa.
Berbeza dengan sistem, kalau dua tiga kali tak jadi terus rasa nak putus asa. Huhu. -..-

Sebenarnya situasi ni sama jugak bila kita baca buku yang kita minat dengan buku yang kita. Contohnya, bila kita baca novel laju je dan boleh habiskan dalam masa yang singkat tapi kalau buku pelajaran alamat berbulan-bulanlaa. Silap haribulan tak habis langsung. :P

Mengikut kajian saya yang cetek ilmu ni, semua tu terjadi kerana MINAT!
Yes, minat!
Kalau kita minat sesuatu, kita akan susah untuk berputus asa dan bosan.

Makanya, jomlaa kita sama-sama memujuk diri untuk meminati kerja yang kita sedang atau akan lakukan. :)
Jangan lupa juga, niat kerana Allah. In shaa Allah kita akan sentiasa bersemangat untuk melakukan apa jua perkara. Kerana kita tau, ada pahala di sebalik apa yang kita sedang lakukan. ;)

Ibadah merangkumi segenap pekerjaan dan urusan hidupnya setiap hari meskipun dia tidak duduk di masjid-masjid atau surau ketika membuat kerja-kerja itu. Semuanya dikira ibadah kepada Allah apabila mencukupi dua syarat:
  • Niat kerana Allah
  • Mengikut syariat 


Untuk hari ni, saya berjaya letak Popular Post style macam Lyssa Faizureen!
Yeah, thankyou! Really appreaciate.
#muahciked

You Might Also Like

9 comments

  1. Sangat obses , mengadap blog untuk diedit memang tak bergerak 2jam. huhu,'dulu la. lepas masuk degree. edit gitu gitu je. abis degree pun dah tak semanagt, mana dah,

    dan saya setuju tang minat tu, mmg kena ada minat .

    ReplyDelete
  2. @The Kehalusan Kelembutan
    Saya pun ada waktu2 tertentu jugak! Bila datang semangat tu terus berjam2 melekat dekat blog. :P

    ReplyDelete
  3. Heheh..samalah..edit punya edit tgk2 dah mlm..

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah tahniah..hehe...minat itu kunci..niat itu tulang belakang dan tindakan itu enjinnya..serentak bergerak in sya Allah kejaan milik kita..amin..

    ReplyDelete
  5. @Diya Hanun
    Hehe. Bahaya betul. :P
    Kalau benda dah minat, rasa kejap je masa.

    ReplyDelete
  6. @PeRdU cINta
    Ha'ah. Kena balance kan. Baru terrbaikk. :D

    ReplyDelete
  7. Akak minat dan suka tengok blog² sahabat yang cantik dan comel...hihi kadang sampai tak sedar dah lewat rupanya kerana terlalu obses tengok blog....hihi

    ReplyDelete
  8. I'm servant and illuminator for Allah.S.W.T, Nice word :) keep up

    ReplyDelete

Bismillah. Titipkan nasihat anda. :)