Salam Syawal

Friday, July 17, 2015

Assalamualaikum.

Selamat hari raya aidil fitri buat semua sahabat blogger.
Maaf zahir dan batin andai ada salah dan silap. 


Dalam seronok berhari raya, please jaga batas kita sebagai umat Islam. Jangan makan overdose. Seriously, pesanan ini memang ditujukan khas untuk saya. 

Dan, dalam seronok bersama-sama keluarga jangan lupa untuk kenal pasti dengan siapa kita boleh bersentuh ataupun tidak. Oke? ;)

Gambar kat bawah ni boleh dijadikan rujukan kita sama-sama.


Ok, sekarang kita dah tau sape yang kita boleh atau tak boleh bersalam. So, sama-samala kita jaga kesucian hari lebaran. Jangan kotori dengan benda yang Allah larang.

p/s: korang balik kampung kat mane? saya beraya kat rumah je. :D

You Might Also Like

2 comments

  1. Sangat best post ini , and now tyy dah tahu , hopefully lepas ni tyy jaga aurat tyy dengan lebih smpurna. Insya Allah amin.

    ReplyDelete
  2. @NIzzati Samat
    In shaa Allah. Sama2 kita mendekatkan diri kpd Ilahi. :)

    ReplyDelete

Bismillah. Titipkan nasihat anda. :)