Bulatan Gembira Kami.. ^_^

Monday, September 17, 2012

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua sahabatku sayang.. ^_^

Apa tu bulatan gembira ek?Ia juga dikenali sebagai usrah..Nak tau lagi,boleh usha2 video kat bawah ni..Amik dari YouTube jer..Comel and sweet sangat.hehe


See,sweetkan?Sebenarnya,semuanya sweet apabila kita lakukan sesuatu kerana Allah.. ^^
Saya pun hari tu dah pegi untuk first date kitorang.Akak2 senior buat makan2 untuk meraikan adik2 baru yg join..Best sangat!!
Nak tengok makanan kitorang..Jeng..Jeng..Jeng..Untuk 6 orang makan.Tapi,kitorang makan tujuh orang sebab masing2 dah tak larat nak habiskan..Semua yang makan sekali adalah sahabat2 baru saya..hehe


Selepas makan2,kitorang tengok video2 pendek yg sangat menyentuh jiwa..Salah satunya adalah video kat atas tu..^^
Lepas tu,kami solat maghrib dan isyak berjemaah.Di antara solat maghrib dan isyak tu kitorang baca ma'thurat dan ada sedikit tazkirah dari akak senior..Subhanallah..Diorang sangat hebat!
Antara ayat2 yang dikongsi mereka..
"Wahai jiwa-jiwa yang tenang!Kembalilah kepada Tuhanmu dengan hati yang redha dan diredhaiNya.Maka masuklah ke dalam golongan hamba-hambaKu.Dan masuklah ke dalam syurgaKu"
surah al-Fajr : 27-30
Sangat menyentuh kalbukan ayat ni.Allah yang maha agung menjemput kita untuk ke syurgaNya dengan begitu lembut sekali..Sesungguhnya Allah sangat pengasih.. :')
So,jom sahabat2!!Kita berusaha untuk sama2 menggapai syurga Allah..Insya Allah,Gambate!!
Dan,ingat kawan2..
"Tidak Kami jadikan jin dan manusia kecuali untuk mengabdikan diri kepadaKu"
surah Az-Zariyat : 56
Let's be a better Muslim!!Chaiyok!Chaiyok!

You Might Also Like

12 comments

  1. alhamdulillah

    sweet je tgk

    ReplyDelete
  2. moga Allah memberi hidayah kpd kita semua.. :)

    ReplyDelete
  3. semoga Umat ISlam terus berjaya menjadi umat yg soleh dan solehah ^^ aminn~~

    ReplyDelete
  4. @Iffah Afeefah
    hehe..Alhamdulillah ^_^
    Semuanya sweet bila sesuatu perkara itu dilakukan kerana Allah..

    ReplyDelete
  5. @❤~Emma Abduh~❤
    Ameen..Kita juga jgn lupa untuk berusaha mencari hidayah itu..Insya Allah. :D

    ReplyDelete
  6. bestnya berada dlm bulatan gembira.berkongsi ilmu, dpt ilmu baru, kwn baru. =)

    ReplyDelete
  7. @Khumaera Ismail aka Mariam Ismail
    Sangat best!bulatan yg memang memberikan kegembiraan..hehe ^_^

    ReplyDelete
  8. Bestnya dpt join usrah camni..teringat zaman sekolah duk asrama dulu..

    ReplyDelete
  9. @teratak hati
    Hehe..kat asrama tiap2 hujung minggu msti ada kan..Best!

    ReplyDelete
  10. baca entry ny membuatkan sy nangis kerana rindunyer bulatan gembira kami wak2 kat mrsm dulu <3 - indahnya ukhuwah kerana Allah <3 indahnya berdakwah DI jalan Allah..semoga kita semua terus berada dibawah lembayung rahmat Allah <3 amin

    ReplyDelete
  11. @Ukhti Cahaya Keazaman
    Ameen.Usrah boleh menjaga kita. Bila kita buat silap in shaa Allah akan ada sahabat yg akan menarik kmbali tangan kita ke jln yg benar. :')

    ReplyDelete

Bismillah. Titipkan nasihat anda. :)