Book Donation for Nilam Programme

Sunday, March 26, 2017


Aku jumpa pasal program ni dekat blog Syifa dan aku rasa program ni sangat menarik dan mulia. Jadi, akupun tolonglah mana yang patut dengan menyebarkan program ni dekat blog aku jugak. Sebenarnya susah nak copy artikel Syifa sebab beliau disable right click dan juga highlight dekat blog. Tapi, since aku sedikit gigih aku jumpa jugak caranya. Haha

Tapi, please take note. Syifa memang dah ada mention boleh copy gambar dan artikel beliau ye. Okeylah, jom baca untuk mengetahui lebioh lanjut pasal Book Donation for Nilam Programme.

Hi Everybody!!!

Assalamualaikum w.b.t

Salam Mesra, Salam Sayang.
How are u today?
Hopefully we're all fine and happy with family.

Actually , I ada sedikit permintaan. Kepada Para Blogger yang Baik Hati, I nak minta pertolongan untuk war2 kan dan hebahkan mengenai Program Book Donation I ni.

Book Donation ni dianjurkan bersempena memenuhi keperluan anak2 remaja lingkungan umur 13- 17 tahun (menengah rendah dan atas) untuk Program Nilam, iaitu Galakan Budaya Membaca.

Jadi, kepada rakan2 Blogger sekalian, I dengan rendah hati ingin memohon pertolongan untuk menghebahkan program Book Donation ini kepada sahabat handai rakan taulan adik beradik tuan puan sekalian yang mempunyai buku2 terpakai yang sudah tidak mahu disimpan lagi untuk didermakan kepada anak2 ini.

Antara Kategori Bahan Bacaan Yang Boleh didermakan Termasuklah:

  1. Majalah Berkonsepkan Pendidikan (Asuh, Fikrah, IQ, IT dlln)
  2. Novel Genre Remaja (Yang Positif dan memberi Tauladan)
  3. Buku Cerita (Bersesuaian dengan umur remaja)
  4. Buku Rujukan PT3 dan Latih tubi (Tingkatan 1-3 PT3)
Kalau tak pasti sila tanya/ hubungi I di blog atau email.

Kawan2 Blogger boleh copy post I ni dan Banner di bawah, sharekan di wall masing2. Marilah sama2 beramal dan tambahkan saham akhirat. Mudah-mudahan budak2 ni nanti dapat memanfaatkan buku2 yang disumbangkan dan menambah ilmu pengetahuan.

Macam mana nak derma? Boleh hantar by post atau pun kalau sekitar Lembah Kelang boleh PM alamat mungkin kita boleh arrangekan perjumpaan untuk kutip buku tu. TQ All.

You Might Also Like

9 comments

  1. Baru ingt nk derma juga Tp bila baca jenis buku tu xde pulak dekat rumah. Anak dan adik pun tak sampai dan sudah melepasi fasa tu. Nanti kak ana war war kan juga lah. At least dpt juga membantu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalaa kak. Saya pun takde jugak genre buku yang macamtu. Kita bantu mana yang mampu kan. :)

      Delete
  2. Alhamdulillah...bagus sangat..kak PC doakan moga segala urusan Allah permudahkan..ameen..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amiin. Moga dipermudahkan urusan Syifa and the gang ni.

      Delete
  3. Alamak.. takde lah buku2 yang syifa request tu..
    Kak Sha tolong share lah..

    ReplyDelete
  4. dulu banyak majalah asuh tapi tikus plak gigit rabakkan majalah tu ��

    ReplyDelete
  5. syoknya... nanti nak try tengok kalau ade. sebab banyak buku universiti je sekarang ni dekat rumah

    ReplyDelete
  6. Berminat untuk derma tapi bila baca jenis buku, macam tak sesuai pulak buku yang Siqah ada..

    ReplyDelete
  7. kategori2 tu mmg x de kat rumah laaa ;-|

    ReplyDelete

Bismillah. Titipkan nasihat anda. :)

P E N G O M E N