Random Chesee Ball | Main Masak2

Tuesday, November 17, 2015

Okeh, kali ni saya bukanlah nak share resepi pun. Kalau awakawak rasa terliur dengar atau tengok cheese ball saya nih, (terliur ke?! -.-) sila google sendiri ye. Muahaha. :P

Cerita sebenarnya, saya tetiba rasa nak makan cheese malam tadi. Tapi, takde bahan sangat dan saya pun memang tak tahu nak buat apa. Saya pun main taip je kat google resepi cheese dan potato.
Dan, keluarlah cheeseball ni. Haha. :P

Saya pun pegi tanya ma saya ada lagi tak kentang, sekali ma saya cakap dia baru je masak untuk tengahari semalam. Nasib ada tinggal sebijik jer lagi. Tsk. Tapi, sebab nak cuba, try je jugak buat.

Alhasilnya..


Sepatutnya kena golek dengan serbuk roti, tapi sebab takde balun sahaja. :P
Tengok, banyaklaa jugak dapat kan? -.-

cicah dengan sos
Saja potong sikit, nak bagi nampak cheezy dia tu. Nampak menggiurkan tak? Wahaha.

Rasa dia, emmm. Saya tak suka sangat sebenarnya walupun saya ni penggemar cheese. Maybe sebab masin lemak2 gitu jer kot. Next time kena tambah gula sikit maybe?!
Kalau ada next time laa. :P

You Might Also Like

12 comments

  1. sedapnyaa. macam tak susah je nak buat :D

    ReplyDelete
  2. Bukan main gebu nampak...hihi...in sya Allah boleh buat lagi nanti...

    ReplyDelete
  3. @Mazni Munawar
    Tak susah dan tak pakai banyak bahan. ;)

    ReplyDelete
  4. @PeRdU cINta
    Cubalaa kak. Buat makan petang2. :D

    ReplyDelete
  5. Salam singgah sini dik....sedapnya cheese ball tu...nak buat juga ni dik..

    ReplyDelete
  6. @Mardiah Diana
    Wa'salam kak. Hehe. Cubalaa kakak. Hehe ;)

    ReplyDelete
  7. @The Kehalusan Kelembutan
    Rasa dia taklah seindah rupa. Sebabtu xshare resepi. Tak berani. hihi

    ReplyDelete
  8. Sedap ni kalau cikna tambah isi ayam pastu dgn sayur yg b'warna warni baru la smngt nk mkn,huhuu.....;-)

    ReplyDelete
  9. @Cikna
    Mesti sedap kalau tmbah isi ayam tu.. Hihi. Terpikir jugak haritu tp tak buat pun. :P

    ReplyDelete

Bismillah. Titipkan nasihat anda. :)

P E N G O M E N