The Power of Ummi

Wednesday, October 21, 2015

Assalamualaikum and haii~

Terjumpa gambar kat bawah ni dan automatically it makes me smile. :)

sumber

Sangatlah betul. Kan?

Saya selalu kott kena macam ni. Dahla saya ni jenis suka letak barang merata. Bila tak jumpa, terus cari ma saya. Kalau tanya abah biasanya, dia buat tak layan jer. Haha.

Biasanya kalau nak bakinglaa.

              "Ma, tudung periuk yang ni kat mana?"
              "Blender kat mana eh ma?"
              "Baking powder takde pun dalam bekas ni. Kat mana eh?"

Kalau dah banyak kali, sempat jugaklaa kena potpet sikit2. Hihi. :P
Tapi, tetap akan dicarikan. Sebabtu kalau saya baking biasanya ma saya akan teman jugak kat dapur. Maybe dia dah prepare kot yang anak dia ni akan tanya soalan2 klise tuu.
Terharu je rasa.. :')

Konklusinya, ma memang power ah!
Osem sangat! 
Thumbs up! (Y)

Psst! Anda bagaimana pulak? Selalu jadi tukang carik atau tukang bertanya? ;)

You Might Also Like

8 comments

  1. Kan..betul..setuju..akak kalau balik kampung pun gitu..hehe..bila kita cari tak jumpa*nyampah*..mama cari cepat je dapat*lompat bintang*

    ReplyDelete
  2. Haha! very relatable! nicee!!

    ReplyDelete
  3. well said, mak jumpa je yang anak mmeg tak jumpa

    ReplyDelete
  4. hahaha, tau tak pee

    ReplyDelete

Bismillah. Titipkan nasihat anda. :)

P E N G O M E N