Internship @UiTM Machang

Wednesday, September 02, 2015

Assalamualaikum.


Hey, sedar tak sedar dah tahun akhir aku bergelar mahasiswa. Sobsob. Atau.. Ouhyeahhhh!
Haha. Biasalaa, feeling yang bercampur-baur. ;)

Yes, entry kali ni memang dah macam diary. Fyi, aku ni tak pernah langsung bekerja. So, intern yang aku tengah jalani sekarang ni merupakan pengalaman yang baru dalam hidup aku. Wahaha.


Semalam adalah first day aku kat sini. Nervous? Of course. 

Tapi, feeling yang paling top adalah awkward~~ Aku kena perkenalkan diri dan say hi kat staff and student practical yang dah ada kat sana. Aku sorang je yang masuk lambat. Uni lain dorang masuk awal untuk intern.

Dekat group whatsapp kelas semua duk upload gambar first day intern. Haha. Aku tengok jerlaa. Nak upload jugak, segan pulak. Haha. :p

Semalam jugak, balik rumah lepas maghrib aku terus tertido. Terbangun balik dah pukul sebelas lebih. Huhu. Penatlaa kengkunun.

Apapun, perjalanan baru bermula. Hari ni baru second day. Lebih kurang lima bulan lagi sebelum aku nak menamatkan latihan ni. Buat yang terbaik Fatihah! Ganbatte!

Doakan aku yang baik2 saja. :)

You Might Also Like

8 comments

  1. Haii awak ! Internship kat uitm machang?


    Haha. Saya Alumni Uitm Machangsterr nehh .. Heheheee. HEA? HEP?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haii. Yupyup. Haha

      Tak. Dekat infotech. :D

      Delete
  2. Salam ana Farihah,

    Selamat menempuhi alam intern.. Kerja rajin2 tau, pandai bawa diri. All the best to you... :-)

    ReplyDelete
  3. Do da best, all da best ! :)

    ReplyDelete
  4. @LZ - The Blog Owner
    Terima kasih kak. In shaa Allah. :D

    ReplyDelete
  5. Salam awak.. Boleh tahu macam mne awak apply LI kt bahagian infotech tu ye?? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'salam. Maaf baru reply. Sayaa call terus pegawai sana. Hantar resume tu pun dekat dia terus. :)

      Delete

Bismillah. Titipkan nasihat anda. :)

P E N G O M E N