life

Sooo cute!!

Monday, May 30, 2011

ASSALAMUALAIKUM..
apa khabar sahabatku sekalian??

hari nie saya nak kongsikan gambar2 kucing yang sangat2 cute!hehe
SUBHANALLAH!!
indahnya ciptaan Allah s.w.t..
jom tengok sama2..^__^

mewah betul kucing nie..hehe

comelnye dia tidur..^__^

putih bersih..mata pun bulat

cute sangat!!

tapi,ada jugak gambar kucing yang menakutkan..haha
meh tengok!!
takutlaa kucing nie!!=_=
kenapa dengan kepala dia??arghh..

tengok gambar kucing2 nie..teringat pulak saya ketika kecik2 dulu..
saya dengan kawan saya  pernah buang kucing dalam sungai..huhu
terukkan..
kitorang suka tengok kucing tu berenang..
tapi,pastu kene marah dengan abah dan dah xbuat lagi lepas tu..
hehe..dah insaf.jangan cuba tiru ye..xbaik menganiaya binatang..

pastu,saya jugak teringat ada kawan lelaki saya yg sangat fobia dengan kucing..
saya pun xtau kenapa..
mase tu,kucing masuk dalam kelas..pastu,pegi dekat dia..
punyerlaa kuat dia menjerit..siap berpeluh2 lagi..
terkejut sebab xbiasa tengok lelaki takut dengan kucing sampai macam tu sekali..

kucing nie selalu nampak macam senyumkan..
jadi,kita kene tiru kucing..smile always..hehe

ingat ye kawan2 sekalian..sayangilah hidupan lain walaupun mereka tidak mempunyai akal fikiran..
bukan kucing je ok..binatang lain pun kena sayang jugak..kene wat baik jugak..hehe



note:seorang sahabat saya telah kembali ke rahmatullah pada hari Rabu yang lepas akibat kemalangan jalan raya..innalillah..

Diari

kudisuntik jarum yg besaaar punyer!!

Sunday, May 15, 2011

Assalamualaikum..

rasenyer dah nak dekat seminggu saya mengabaikan belog nie..hehe..nak tau tak kenapa??sebab saya dah daftar masuk ke form six..huhu..sedikit letih tapi oklaa.saya daftar hari Isnin lepas.pastu,sambung ngan orientasi pada hari Selasa,Rabu dan Khamis..

minggu orientasi dipenuhi dengan aktiviti2 ceramah tentang hala tuju selepas stpm dan jugak subjek2 yang akan kami belajar lepas nie..huhu..tapi,pada hari Rabu saya skip program sebab saya pegi derma darah..saya derma sebanyak 300ml..haha.sangat excited sebab ni first time saya derma darah.^__^

barang2 yg saya dapat..^^
saya dapat sijil!!
dan ini jugak..hehe
dapat pen dan ubat..tapi,xmakan pun ubat.huhu

kat sini,saya nak bagi tips untuk kaum muslimah..kalau xnak bagi aurat kita terdedah time derma darah..pakailah stokin tangan ataupun stongan dan jugak tudung yang labuh..nanti kita boleh tutup dan aurat kita sebagai seorang muslimah insya Allah terjaga..

note:saya dapat ramai kawan baru sekarang..hehe,best!

life

Syaitan Mengejutnya untuk Solat..

Thursday, May 05, 2011

Assalamualaikum dan selamat petang buat kawan2 semua..
hari ni saya nak berstory mory dekat korang semua pasal Syeikh Abdul Qadir al-Jilani..
best citer dia..meh dengar meh..hehe

Satu hari,akibat keletihan yang amat sangat Syeikh Abdul Qadir hampir terlewat bangun tidur walaupun waktu subuh hampir tiba..
Melihat keadaan itu,syaitan telah menyamar menjadi seekor kucing dan menggigit ibu jari kaki Syeikh Abdul Qadir..

Syeikh Abdul Qadir pun terbangun.mujur waktu subuh baru sahaja masuk.dalam pandangan mata hatinya Syeikh dapat melihat syaitan yang berupa seekor kucing itu.maka,berlakulah perbualan..

Syeikh:mengapa kamu kejutkan aku untuk solat subuh sedangkan kau amat benci kepada orang yang solat?



Syaitan:aku bimbang sekiranya kau terlewat bangun subuh.


Syeikh:kenapa?


Syaitan:aku takut jika kau terlewat untuk solat subuh,kau akan menampung kelewatan itu dengan amalan2 yang banyak dan lebih serius.kau akn bersedekah.kau akan membantu orang lain.kau akan mengajar lebih lama.kau akan membaca al-Quran untuk menampung kesalahanmu yang sedikit.dengan itu,aku dan kawan-kawanku pula yang akan bertambah susah.jadi,lebih baik kamu solat subuh tepat pada waktunya agar kami tidak perlu menghadapi banyak kerja untuk menyekat amalan2 baik kamu.


credit to uncle google.heheh


begitulah kawan2 betapa hebatnya Syeikh Abdul Qadir al-Jilani..sudah tentu sangat jauh bezanya dengan kita yang sering liat untuk bangun mengerjakan solat.

syaitan itu juga sangat inovatif dalam menyesatkan manusia..pelbagai taktik yang digunakan untuk menarik kita ke arah kelalaian..semoga kita terus berada dalam nikmat iman.Amiin.
kredit to majalah solusi isu no.25..





Diari

Semakan Tawaran Kemasukan Ke Tingkatan Enam 2011

Monday, May 02, 2011

assalamualaikum..
bagi pelajar lepasan SPM hari nie dah boleh buat semakan tawaran form six..
kat mane lagi nak semak kalau bukan kat KPM kan..



ok,korang boleh klik jer kat link atas tu..
pastu,dia akan keluar macam nie


pastu,masukkan jer nom ic..cam biase..
pastu,result dia akan keluar..
DONE!

sebelum tu,saya nak tanye,antara  form six dengan matrix yang mane lagi baik ek??
ramai yang saya jumpa,cakap form six lagi baik..
konfiuslaa..
tunggu keputusan upu pulak..
doakan saya agar dapat asasi ye..
ok,TQ..


P E N G O M E N