Semester Baru!!

Saturday, November 19, 2011

Assalamualaikum..

Setelah dua minggu bercuti..akhirnya kene datang balik ke matrikulasi nie..
Semalam saya datang balik sini.
Bertolak dari Kelantan ke Pahang..
Dari pukul 11 hinggalah pukul 4.30 petang duk kat atas bas 2..huhu

Sebenarnya,hari ni saya baru jer habis exam muet..
Yang paling dahsyat tadi rasenya listening kot..
Tapi,ape2 pun sekarang ni kena tawakkal jelah..
Moga2 saya dan kawan2 semua dapat result yang excellent..

Raya haji pulak okeylah..
Tapi,kakak saya dua orang xbalik dan seperti biasalah abang saya juga.
huhu..sedihlaa jugak beraya xder orang sangat..

Dan untuk sem baru ni..
Saya nak ubah perangai lama saya yang xelok ke arah yg lebih baik..
insya Allah..
Saya ngan roommates siap ada perjanjian lagi..
hehe..
Harap2 jadilaa kitorang nie..
Takut jugak kalau hangat2 tahi ayam..
Emm..tu jerlah kot.

Sebelum saya mengakhiri kalam ni..
Izinkan saya share satu mesej dari kawan saya..



Buat ukhtiku sayang..
Kubangga bila bibirmu berzikrullah dari siulan yang melalaikan,
Pandangan matamu tunduk dari panahan godaan,
Telingaku pekak dari angin umpatan,
Auratmu dijaga dari tontonan,
Pakainmu selari dengan tuntutan bukan diceduk dari majalah2 hiburan,
Pendirian agamamu utuh walau bersendirian,
Hijrahmu kerana Allah,
Tindak tandukmu dibuat dengan keikhlasan demi mendapat redha Allah..
Moga2 bertambah ketaqwaan kita kepada Allah..Amiin.

You Might Also Like

4 comments

  1. matrik mne?? sy dlu matrik johor.. ^_^

    ReplyDelete
  2. @PaK PiS
    oo..matrik pahang.kat gambang..hehe

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  4. @SuFi Haraki
    wa'salam kak..ore klatelaa.hehe.
    time kasih atas nasihat.semoga kejayaan milik kita bersama.. :)

    ReplyDelete

Bismillah. Titipkan nasihat anda. :)