kudisuntik jarum yg besaaar punyer!!

Sunday, May 15, 2011

Assalamualaikum..

rasenyer dah nak dekat seminggu saya mengabaikan belog nie..hehe..nak tau tak kenapa??sebab saya dah daftar masuk ke form six..huhu..sedikit letih tapi oklaa.saya daftar hari Isnin lepas.pastu,sambung ngan orientasi pada hari Selasa,Rabu dan Khamis..

minggu orientasi dipenuhi dengan aktiviti2 ceramah tentang hala tuju selepas stpm dan jugak subjek2 yang akan kami belajar lepas nie..huhu..tapi,pada hari Rabu saya skip program sebab saya pegi derma darah..saya derma sebanyak 300ml..haha.sangat excited sebab ni first time saya derma darah.^__^

barang2 yg saya dapat..^^
saya dapat sijil!!
dan ini jugak..hehe
dapat pen dan ubat..tapi,xmakan pun ubat.huhu

kat sini,saya nak bagi tips untuk kaum muslimah..kalau xnak bagi aurat kita terdedah time derma darah..pakailah stokin tangan ataupun stongan dan jugak tudung yang labuh..nanti kita boleh tutup dan aurat kita sebagai seorang muslimah insya Allah terjaga..

note:saya dapat ramai kawan baru sekarang..hehe,best!

You Might Also Like

4 comments

  1. Syukur...

    Walaupun derma darah sekalipun,

    Tetap fikirkan aurat,

    Moga hati kita sentiasa dipelihara dan terpelihara olehNya.

    ;)

    ReplyDelete
  2. aurat perlu ditutup.. jangan ambil ringan.
    seronok dapat berbakti kepada negara kan? hihi

    ReplyDelete
  3. @Azree
    insya Allah..semoga kita sentiasa berada dalam keredhaan Allah..

    ReplyDelete
  4. @Aida Omar
    ye..aurat wajib ditutup.seronok sangat kak..hehe.

    ReplyDelete

Bismillah. Titipkan nasihat anda. :)

P E N G O M E N