Lazada Online Revolution Blogger Contest

Thursday, December 14, 2017

Okey, sebenarnya dah lama dah aku duk usya contest yang LAZADA anjurkan ni. Tapi hari ni baru berkesempatan nak buat entry. Serius sibuk guys. Assignment berlambak! Huhuhu.

Kita lupakan dulu pasal assignment okey? Hihi. Sebelum mulakan entry, terima kasih LAZADA sudi buat contest Lazada Online Revolution Blogger Contest ni.


Contest ni dianjurkan bersempena dengan Online Revolution yang sedang berlangsung di website LAZADA sekarang. Hari ni dah last day tau. Bermula dari 11.11.2017 hari tu sehingga 14.12.2017 (harini lah tu). Jualan yang kawkaw punya! Haha

First Product that I Have Purchased!

Sebenarnya, aku pun dah tak ingat dah apa produk first yang aku beli dekat LAZADA ni. Jadinya, apa lagi aku pun gigihlaa pergi tengok website LAZADA dan tengok balik apa yang aku dah beli. Rupanya benda alah ni yang aku beli.
Alahai, kecik pulak gambar ni. Hehe. Takpelah ye. Haa, dua produk ni lah benda first yang aku beli dekat LAZADA. Cleansing Brush dengan lens filter. Barang sampai dalam keadaan eloklah masa aku beli ni. Takde problem apa pun. Torbaikk.

Products That I would Prefer Buying Online.

Sebenarnya, boleh kata semua produk kot. Haha. Okey, just kidding. Aku suka beli online benda yang macam random thing. Contoh macam rubic cube. Tapi, sometimes aku akan beli jugak benda yang macam pakaian atau kasut sebab dekat online senang nak searching. Just type and search, then you'll get the product. Takyah nak pusing satu kedai untuk cari design/size yang sesuai dengan korang. Hehe.

Satu lagi, aku sangat suka beli bagpack secara online. Biasanya, aku memang akan berpuas hati je kalau beli bagpack online ni. *thumbs up*

What to you love about online shopping? 

Hmmm, what eh? I think because it gives me more privacy nak memilih barang yang I like kot. Aku boleh scroll and scroll and scroll. Open new tab sampai penuh windows, buat perbandingan harga dan boleh tengok review jugak!

Seriously, window shopping secara online adalah sangat merbahaya guys. Kejap lagi adalaa,duit melayang. Haha

Lagi, of course laa sebab jimat masa takyah keluar rumah kan kalau online shopping ni. Aku memang sukalaa macam tu. Sebab selalu kurang kerajinan untuk keluar rumah ni. Satu lagi penyakit aku, aku suka usya cute/unique things yang murah2. Lepastu mulalah add to cart. Hahaha.

Products That I'm Planning to Buy on Lazada During the Online Revolution Sales

Plan tu memanglah plan, beli ke tidak tu belum tentu. Ye dak? Haha. Okey, let's cekidaut lah!


Arghhh, can I have this? Since my phone is not working so well now, especially the camera and sounds. Huhuhu.

Okey, this one sebab bila tengok My Kitchen Rules macam best je depa pakai benda alah ni. So, hati terasa nak jugaklaa beli satu untuk letak kat dapur tuu. Hihi

Okey, that's it! Doakan ada rezeki menang contest ni ye. Kihkih.

pssst: Sorry penulisan berterabur, main taram je. Haha

You Might Also Like

7 comments

  1. Moga ada rezeki untuk Ana ya :)

    ReplyDelete
  2. join jugak contest ni. Good luck ye :D

    ReplyDelete
  3. goodluckk

    jmput join sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

    ReplyDelete
  4. All the best..! Kte malas nak join.. hahahah

    ReplyDelete

Bismillah. Titipkan nasihat anda. :)