Like a Boss.

Saturday, November 19, 2016


Sayonara Penang.

Sebiru hari ini.
Birunya bagai langit terang benderang.
Sebiru hati kita, bersama di sini.
Seindah hari ini.
Indahnya bak permaidani taman surga.
Seindah hati kita.
Walau kitakan terpisah.

Kelmarin aku naik bas dari Penang to Kelate. Foto kat atas tu masa aku duk atas Penang bridge. Subhanallah. Biru yang penuh ketenangan.


Kenapa tajuk like a boss?
Sebab boleh tengok gambar kat atas tu. Aku sorang2 je naik bas kat bahagian atas. Memang sedaplaa aku tido dengan pelbagai style. Like a boss. Haha

Tapi, lepastu tetiba ada macam roadblock. Polis naik area atas and tengok aku sorang. Then, kena mintak ic. Muka pesalah kah aku ini? Haha.
Aku pun bukak purse nak ambik ic, sekali tersekatlaa pulak. Dalam aku duk tarik2 ic tu. Polis pun cakap.

"Takpelaa dik, susah sangat nak keluarkan tuu.."

Erk? Haha.

Alhamdulillah.
Lepastu, sempat lagi dorang cakap.

"Kenapa duk sorang2 atas nih?"

Aku gelak jerlaa.

Adeh, macam2 cerita. Alhamdulillah, perjalanan yg panjang dan aku pun selamat sampai.

The end. Wohaha.

You Might Also Like

13 comments

  1. waaa g penang x ajak sy pun ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Next time kak jommm! :p

      Delete
  2. Jeruk pak ali ada tak..kihkihkih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takdelaa kak. Kalau pegi Penang dah jarang sgt beli jeruk pak ali sekarang ni. Haha

      Delete
    2. Jeruk Pak Ali dh mahal skunk ni,huhuu..;-(

      Delete
  3. haha.. polis tuuh nak ngorat , itu yg buat buat minta ic. tp tak jadi sebab ambat sangat .. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Takde maknanyaa kimchaa~ :p

      Delete
  4. Dah pergi penang tu memang kena makan nasi kandar. Memang best masa hujan. 😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best nasi kandaq sana. Tp kalini xmakan pun. Singgah restoran dia, tp minum air je sebab masatu kenyang sgt~ hihi

      Delete
  5. Mmg sebijik cam boss... Nk tnye la masa polis tu nk cek awk tido gaya yg mcmne ye...;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, dah bangun masa tu~ haha

      Delete
  6. Wahhh memang like a boss ni. Boss pun naik kereta je. Ana lagi besar kenderaan. Bestnya! Dah lama siqah tak naik bas jugak. Hee. Alhamdullilah perjalanan ana selamat sampai :)

    Cantik gambar first tu.. birunya langit dan laut 😍

    ReplyDelete
  7. Hehe beraninya duk sesorang kat ats..takut plak ahkak tgk..tapi takpe.la selamat sampai ..alhamdulillah

    ReplyDelete

Bismillah. Titipkan nasihat anda. :)