My First Doodle..hehe

Saturday, June 23, 2012

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum w.b.k..
Saya segan sebenarnya nak wat entry kali ni..hehe

Tapi,takper..Nak bagitau jugak.
Orang berdoodle saya pun menyibuk nak try jugak..
Dan inilah hasilnya..hehe
Tadaaa...
kalau buruk,senyum je ek!hehe ^_^
Yes,jom kita tutup aurat semua..Ekceli,bukan perempuan jer kena tutup aurat ni..Laki pun sama..Cuma laki senang sikit,tapi kalau time pegi main bola ke apa ke..Please,pakai seluar panjang..Cover ur aurat oke!

Aurat kita sesuatu yang buruk sebenarnya..Orang lain tengok terseksa pulak.Kita pun sama di akhirat sana..Naudzubillah.Moga dijauhkan.

For muslimah..
Tutuplah aurat,insya Allah kita semua akan selamat dari nafsu lelaki jahat.

Kita tengok kucing,dia dah biasa tengok ikankan?Jadi,kalau dia tengok ikan yg duduk dalam saji pun dan dia pun tak berapa nak baik sangat,dia akan cuba bukak n curik jugak ikan tu..Samalaa dengan kita manusia..Kalau lelaki yg kurang keimanannya dan dia dah biasa tengok perempuan yg terdedah.Pastu dia tengok pulak perempuan yg tutup aurat,boleh jadi dia akan bertindak sesuatu yg di luar jangkaan..
Naudzubillah.

Jadi,kalau kita belum tutup aurat,boleh jadi kitalah penyebab muslimah yg sudah pun menutup aurat di luar sana menderita.Kalau kita tutup aurat..Kita tolong diri sendiri dan kaum Adam jugak..Subhanallah,Allah tu hebatkan..Banyak sangat hikmah di sebalik suruhan-Nya.
Fikir fikirkanlah..Fikir dengan iman,bukan dengan nafsu..

note : saya nak kena berkemas hari ni..esok Insya Allah gi UMP. :)

You Might Also Like

8 comments

  1. alolo comel doodle... emm entry yg penuh makna :')

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum ana fatihah,

    Kiut sangat doodle tu ana he.he.he....Betoi apa yang ana tulis ni Kak Ros setuju sangat2...

    ReplyDelete
  3. amat bermakna sekali.. ^_^ comel dodol tu.. ^_^

    ReplyDelete
  4. cantek dudel muslimah .. tq for ingatan

    ReplyDelete
  5. @CikMai
    terima kasih cik mai..Moga bermanfaat untuk semua. :)

    ReplyDelete
  6. @Ros
    wa,salam kak Ros.Alhamdulillah.. :)

    ReplyDelete
  7. @CCICute Design
    Alhamdulillah..dodol yg comel ke best ni..hehe :)

    ReplyDelete

Bismillah. Titipkan nasihat anda. :)