Cuti dan Saya. ;)

Sunday, August 06, 2017


Assalamualaikum guys!
Hah, i'm back. Tapi, lepasni krikkrik pulak kot. Hiuhiu. Disebabkan tengah bercuti kat rumah, dengan blog2 sekali bercuti jugaklah ye.

Sebenarnya ada sebab tau kenapa saya krikkrik, saya kat rumah kalau online mampu pakai data dan phone je. Data tu pun jarang2 je ye sebab saya memang kena jimat cermat. Sobs. Jadi mood berblog tu terus hilang dan of course major factor dia adalah penyakit "M" tu. You know what I mean kan? Kalau tak paham, buat2 paham jerlah ye. Hee

Yerlah, kalau nak seribu daya taknak seribu dalih kan? Kihkih.

Orait, disebabkan saya jarang online. Comment yang kalian ada tinggalkan kat blog Bidadari Superb ni saya terpaksa hide dulu sebab kalau publish nanti takut terlepas untuk terjah blog kalian pulak.

Anddd, cuti dah tak sampai sebulan jer lagi. Huwaaa, tak puas lagi cuti ni. Nanti dah nak kena pi kampus balik. Sedihnyaaa lahai. Tapi,takpalaa. Nama pun طلب علم kan? Sudah lumrah seorang penuntut ilmu untuk berjauhan dari kampung halaman. Harus qawiyy! :')

Ok, lagi apecer lagi ye nak merapu kat sini. Alhamdulillah, cuti ni walaupun takde buat part time. InshaAllah masih bermanfaat jadi domestic enginiur dengan ibuku yang tercinta dan adik. Haha ni betul ke acah je ni? Hmmmm.

Berkesempatan jugak ke Pondok Pasir Tumboh Ramadhan lepas, kejap je tapinya. Tidak full dari awal sampai habis. Saya pegi hujung2 je. Seronok tengok adik2 yang sangat bersemangat menuntut ilmu. Walaupun kecik lagi, sanggup tak balik kampung puasa dengan keluarga sebab nak "nadoh kitab". Masha Allah, semangat yang sangat luar biasa. Malu saya. Padahal mereka muda sangat lagi. :)

Lepas raya pulak, saya daftar kelas memandu. Masih belajar lagi sekarang ni, harapnya sempatlah dibereskan sebelum ke UIA. InshaAllah,doa teruuuus!

Last but not least, saya nak share satu gambar dari fb. Perkongsian yang sangat baik dan sangat bermanfaat. Kalam dari murabbi yang dicintai.


Allah. Allah.. Moga kita sentiasa menjadi hamba yang tawadhuk dan merendah diri. Kita ni hamba je. Tiada daya melainkan dengan bantuan Allah s.w.t.

Kan? Sesama kita muhasabah. :')

You Might Also Like

1 comments

  1. InsyaAllah Mudah-mudahan. Kita semua pendosa. Semoga Allah sudi mengampunkan kita.

    Selamat pulang ke Kampus in advance :)

    ReplyDelete

Bismillah. Titipkan nasihat anda. :)

P E N G O M E N