FEBRUARY 2017 HIGHLIGHT STORIES

Wednesday, March 01, 2017

FEBRUARY 2017 HIGHLIGHT STORIES
Taken at Bukit Bendera, Penang
1st March already? Benarlah bahawa masa itu ibarat pedang, jika kamu tidak memotongnya. Maka, dialah yang akan memotongmu. Banyak jugak masa saya terbuang dengan perkara yang tak berfaedah bulan ini. Semoga kita sentiasa bermuhasabah dengan nikmat masa yang diberikan. Sama-sama kita cuba  gunakannya untuk kebaikan dan mendekatkan diri kepada Allah. #noteToSelf

Baiklah teman-teman, ayuh lihat apa yang sudah berlaku pada Februari yang lalu kepada diriku ini? Heh

What I Read?

Alhamdulillah, bulan ni capai target baca empat buah buku setiap bulan. In fact, rasa tak cukup buku pulak. Baru order tiga buah novel dan masih menunggu encik posmen datang hantar ke Mahallah. Hihi
Satu buku je yang saya review untuk bulan ni. Yang lain, entahlaa akan direview atau tidak. Kiki

What I Did?

First Presentation!
Alhamdulillah, presentation untuk subjek Principle of Teaching dah sudah. Tugasan Pertama di Semester Pertama berjaya dilakukan! Kihkih
Beriya je, padahal cumalah kena buat presentation je. Tapi, kita mestilah kena bangga dan bagi penghargaan sikit dekat apa yang kita dah capai, kan?

Kelas-kelas lain pun alhamdulillah so far so good! Saya rasa seronok dan motivated untuk belajar dan terus belajar ilmu baru. Kelas pun tak stressful dan agak santai (buat masa ni). Harap sampai grad laa macamni. Haha harapan~

Outing for the First Time
Ini bukanlah pencapaian pun. Saja nak letak dalam blog sebagai diari bahawanya saya telah keluar shopping buat kali pertamanya dari UIA nih. Haha
Tanggal 5 Februari 2017, tarikh keramat ni. LOL

But, sadly keluar dengan harapan boleh bertapa dekat dalam kedai buku. Tapi kat situ takde pun kedai buku. Lain kali, kalau nak keluar kena pegi KLCC kot baru puas hati. Haritu saya pegi dekat shopping mall area Taman Melati je. Lupa pulak nama shopping mall tu. Keluar haritu dengan kawan saya yang datang ziarah saya dekat UIA. Hehe thankyou Ulya!

Note All The Money Flow
Saya baru ada kesedaran untuk mencatat ke mana duit-duit saya terbang. Bermula 19 Februari sampailah sekarang. Biar sedar diri sikit berapa banyak duit yang saya dah guna dan kalau ada pembaziran dan perlukan penjimatan. Bolehlah nampak jelas sikit.

My Desktop Wallpaper

FEBRUARY 2017 HIGHLIGHT STORIES
Love what you do!
InshaAllah, quote that will always make me motivated in what I am doing. To be honest, taktahu nak update apa dah. So, I think I will end my February 2017 Highlight Stories here.
Bai bai guys. Keep calm and have faith in Allah.

Oh, hello March!

You Might Also Like

30 comments

  1. Tarikh outing tu sama tarikh dgn tarikh keramat kak ana ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woww, berjodohlah kita kak. Hihi :P

      Delete
  2. Syukurlah sekurangnya ada yang dapat ditarget. Moga bulan ni pun awak dpt capai apa yang awak target. Love the word too. "Do what you love" ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann? hehe

      Alhamdulillah, awak pun sama tau! ;)

      Delete
  3. Moga Mac menjadi penyambung ruang dan peluang untuk kita mengecapi dan mencapai apa yang diingini...insyaAllah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah. Sentiasa berusaha ke arah itu! :)

      Delete
  4. Sekejap aje dah bulan mac kan, pantas masa berlalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa memang pantas. Sekali terlepas dah takleh undur balik dah.

      Delete
  5. rajin tul baca buku... bgs la sis ni, akak satu buku pun tak habis satu bulan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak sibuk dgn anak2, saya takde komitmen ke arah tu lagi. So, pahamlaa kot kenapa. Hihi

      Delete
  6. Tahniah Fatihah sebab berjaya baca 4 buah buku.. Nanti buatlah review untuk lagi 3 buku tu.. Mana tau dari review fatihah ada orang lain tersuka lak nak membaca..

    TQ ye bubuh akak dalam bloglist..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih! Hihi,kalau ada kerajinan saya buat eh akak. Harapnyaa rajinlaa. :P

      Delete
  7. RASA MACAM NAK BUAT WRAP UP JUGAK LA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buatlah. kami suka baca orang lain punya wrap up nii. :)

      Delete
  8. Wah, 4 buah.. Akk ni 1.5 buah je.. Hukhuk.. Ade yg dlm plastik berbalut xbkak lagi.. Aduiii

    ReplyDelete
  9. Love what you do... nice quote...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kan. Boleh buat kita sentiasa bersemangat. :)

      Delete
  10. Baguih at least ada lah beberapa buah buku berjaya dihabiskan. huhue.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kihkih. Maceh, tgk orang lain lagi banyak jeles jgak sikit2. :P

      Delete
  11. Best juga entry macam ni, maybe boleh mai buat untuk March nanti.

    Cantik desktop wallpaper tu, merah gituee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buatlaa Mai, nanti saya baca. Hihi
      Merah makngah, semangat membara. kengkunun~ :)

      Delete
  12. cepatnya masa berlalu. huhu. dh masuk mac.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann. Kejap je. Dah nak masuk Ramadhan jugak dahpun. :)

      Delete
  13. Bagusnya siap catat money flow lagi. Syed ni sejenis yang tak pernah nak catat pengeluaran duit semua. Kadang2 duit ada berapa pun tak tahu. Kalau hilang tu memang hilang la hahaha.

    ReplyDelete
  14. tahniah dear...mrs anna duk target nk khatam terjemahan alquran ni....moga diberi kekuatan dan dpt capai....inshaallah

    ReplyDelete
  15. Bagusnya record duit... As for me, bulan 1, gigih record cash flow.. Masuk middle bulan 2, malas dah.. hehe.. Principle of teaching tu, sounds familiar.. Maybe pernah belajar, maybe tak.. haha

    ReplyDelete
  16. Wow februari awak sgt awesome.. semoga mac ni pun mampu membuatksn awak gembira.. have a nice day ya ana

    ReplyDelete
  17. Awk ambik course education ke?

    ReplyDelete
  18. Akak mula2 je beriya catat money flow. Guna app kat phone. Tapi lama2 tak dah. Buat tapi tak berterusan. Huhu. kena mulakan balik nampaknya ni. Huu.

    Bila akak baca part "Love what you do" terus nyanyi lagu Love Me Like You Do by Ellie Goulding. Hihi. :D

    ReplyDelete
  19. pasni bleh kuard ating dgn kite la pulak...dkt je tu uia... hehehe x pun dating kat pasar mlm dpn BMI tu heheheh

    ReplyDelete

Bismillah. Titipkan nasihat anda. :)

P E N G O M E N