Musafir yang Panjang~

Tuesday, January 31, 2017

Allahu.

Hari ni hampir seharian aku di jalanan. Banyak sungguh kereta kat Malaysia ni ye. Jem parokks orang Kelate royak. hihi
Tapi, alhamdulillah walaupun memakan masa yang lama. Aku tetap selamat sampai ke destinasi yang ingin dituju. Musafir untuk menuntut ilmu. Moga Allah redha, inshaAllah.

Dari jam 10 lebih bertolak sampai pulak kat UIA ni dalam pukul 10. Hampir 12 jam jugaklaa. Dah macam nak pi Johor pulak. Tapi, aku seronok je duk dalam kereta sebab dihantar family kakak aku. Duk main dengan anak buah ler kejanya. Kihkih.

aunt and nephew quote

Terjumpa quote nih. Haha. Betul ke? But, I love this quote lah. Anak buah aku lima orang semuanya. Empat boys dan sorang girl setakat ni. Memang kesayangan sangat semuanya. Tapi, aunty dorang ni suka buli dorang. Hihi.
Nanti cuti, kita jumpa lagi na. InshaAllah. Keep learning and jadi anak yang soleh solehah. Amiin. 💕

#merapuBeforeSleep

You Might Also Like

6 comments

  1. kesesakan jalan tu dh mcm norm kat KL dan Malaysia ni..;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan akak. Nak2 time cuti2 macam ni. Banyak sungguh kereta kat jalan. :)

      Delete
  2. Kak Ana datang lagi 😊
    Anak buah nie kalau kita lama tak jumpa rindu dia lain macam sikit. Hehe. Adik kak ana Ig dia penuh gambar anak kak ana jer. 😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh akak terharuuu~
      Maaf saya terdelete comment akak tadi. Sobsob.
      Anak buah memanglaaa, rasa kasih kat depa tu lain macam. Hehe

      Delete
  3. Ana ~ Siqah suka quote pasal aunt tu... hehe :D

    Siqah ada lima orang anak saudara jugak. Sayang sangat semuanya. Masing2 ada perangai masing2 dan sebagai aunt, layankan jela.. hehe. Bukan selalu jumpa pun. Hee ..

    ReplyDelete

Bismillah. Titipkan nasihat anda. :)

P E N G O M E N