Diari

The 'thing' that Makes Me Smile.

Friday, September 30, 2016

060816
SD002 Desa Sebong Pereh

Program bersama-sama anak2 sekolah rendah atau di Indonesia dikenali sebagai sekolah dasar untuk aktiviti pola hidup sihat dan bersih. Bagi kesedaran tentang kebersihan and cara hidup sihat gitulah lebih kurang.

Semua dari mereka ceria2 dan bersemangat semuanyaa. Perghhhh! Sangat happy buat program dengan adik2 cilik nih, plus kepenatan jugak. Melayan kerenah mereka yang pelbagai. Haha 

Selepas program, kami mintak feedback dari mereka and, it really make us happy. Senyum je semua… :) 

All the feedbacks from them. :')
Sekarang aku senang karena bisa ketemu kakak atau abang KKN. 
Serius, mereka sangat sweet. Pandai pulak bagi ayat manis macamni bagi akak cair ek?! Hihi

Siap ada liquid tuh. Alolo~~


Wa'salam adik! Yang mana satu akak tu? Hihi 

Adik, akak ni dahlaa mudah perasan. Kiki 

Wa'salam adik comelll.
Part yang last tu ramai betul kawan2 saya tak setuju. Haha. Opsss, jangan jeles ya teman2. :p

Budak2 kita tau jerlaa, dorang menilai kita yang baik2 aje. Dorang taktau yang kita ni sebenarnya macam2 perangai sebenarnya. Mereka terlalu polos dan bersih fikirannya. Tak macam kita, jumpa orang asyik nak berfikir negatif je. Susah untuk bersangka baik.

Jadi, apa kata kita belajar dari mereka. Belajar untuk melihat yang baik2 aje kepada setiap orang yang kita temui. Jangan mudah bersangka buruk!
Biar tersalah bersangka baik, jangan tersalah bersangka buruk











P E N G O M E N