End of Disember.

Wednesday, December 28, 2016


28 Disember 2016.

Hmmm. Tinggal tiga hari jer lagi untuk say goodbye dekat 2016. So, how's your 2016?
I learn a lot of things in this year. I guess everyone same with me,right?
Saya bergelar student, graduan dan penganggur pada tahun ni. So,yeah. Satu pencapaian baru kan? Harhar.

Kalau tahun lepas2, apa yang banyak difikirkan dalam kepala ni adalah study, study and study. Tahun ni agak berbeza. Perkara yang perlu untuk difikirkan makin bertambah2 and more decision yang perlu diambil.

How I want to survive in this life?
Mana aku nak cari duit?
Nak keja apa oiii?
What I'm going to do next?
And so bla bla question mark.

Adeii. Macamni ya jadi dewasa. Hihi
But, life must go on.
Kata khalifah. Setiap yang kau kerjakan mesti niat kerana Allah. Untuk cari redha Allah.
Tak guna kalau kau kerja hebat sekalipun, tapi takde niat pun untuk cari redha Allah. Then, apa yang kau buat tu hanyalah sia-sia. Ibarat debu-debu pasir yang berterbangan.
Remember that, dear self!

Btw, saja nak share. Aku ada apply master untuk next intake. Dan, sekali lagi I need to make a desicion. Nak pegi dekat universiti mana and kos apa. Aku dapat dua tawaran yang  mana kedua-duanya ada pros and cons. Tulonggggg! I'm confused. Haha

Nak kena pikir duit jugak nih. Haha,  hadoii.
Garu kepala cek.

InshaAllah di mana ada usaha, di situ ada jalan.
Keep praying. Semoga Allah permudahkan urusan.
Apapun masalah yang dihadapi.
I can do this!
You can do this!
We all can do this!
InshaAllah. ;)

2016 teach me a lot.
I'm gonna miss 2016.
Nikmati tiga hari yang masih berbaki dengan positif dan  awesome!
Okeh?

You Might Also Like

7 comments

  1. kejap je masa berlalu kan?

    ReplyDelete
  2. Betul Ana...2016 ini juga kak PC banyak belajar perkara baru..subhanAllah..
    Moga Ana terus menyambung pengajian ya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak. Amiin. :')

      Delete
  3. Moga ana boleh buat keputusan terbaik untuk master nanti. Selamat belajar ana :)

    Sekejap je dah berakhir 2016. Bila pk balik, tak tahu apa buat tahun ni. Haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Kadang memang camtu..
      Btw, terima kasih sis. Hargai sangat. :')

      Delete
  4. Moga dimudahkan segala urusan dan terus suksess

    ReplyDelete

Bismillah. Titipkan nasihat anda. :)

P E N G O M E N