25 Things That Make Me Happy

Saturday, February 20, 2016

Assalamualaikum!
Eh, saya pun terjebak dengan benda ni? Haha. Sebab saya rasa macam menarik juga join ni, maka saya pun menyahut seruan yana a.k.a The Kehalusan Kelembutan untuk turut sama buat entry 25 Things That Make Me Happy. Terima kasih sudi tag kita! ^_^

RULES
  • Create a new post + Insert the theme picture above
  • List 25 things that make you happy most of the time (it can be in any language that you want)
  • Mention the blog that have tagged you (of course it can be more than a blog)
  • Tag at least 5 bloggers & make sure they know they've been tagged!
  • You can also share your favourite quote of the week! (if none, then it'll be okay)

  1. Family gathering
  2. Spend time with sahabat yang beriman
  3. New books!
  4. Rak buku penuh dengan buku best
  5. Kedai buku
  6. Reading last page of a book
  7. Cakes, chocolates and ice creams!
  8. Peace places
  9. Backpack travel
  10. Mandi sungai kat tempat takde lelaki
  11. Hujan dan langit cerah
  12. Clean and beautiful mosque
  13. Bendang atau sawah padi
  14. Anak buah
  15. Photoshoot melompat. Ahahah! :P
  16. Cats or any cute animals
  17. Freegift
  18. Bilik wangi dan kemas
  19. Peti ais penuh dengan makanan
  20. Baking
  21. Orang makan masakan kita (walaupun tak sedap. LOL)
  22. Ramadhan (pesta ibadah)
  23. Hari Raya Aidilfitri and Haji
  24. Tengok semua orang tutup aurat di tempat awam. :')
  25. Girls talk dengan kawan2 sampai lewat malam (kadang2 sampai nangis2). Tehee :P
Sebenarnya, saaangat banyak lagi benda yang boleh buat saya happy. Walaupun ada benda yang buat saya sedih atau kecewa, I'm always trying to make it positive. Cuba untuk bersangka baik dengan Allah and trust Him. Yakin yang perancangan Allah itu adalah yang terbaik! He knows better, right? :')
Setting a good example is a far better way to spread ideals than through force of arms.
Quotes yang disukai berubah-ubah mengikut waktu dan situasi.
Tag?

❤ Izyan
❤ Aqilah
❤ Sally
❤ Kak PC
❤ Kak Eimma

Last but not least, be happy!
Jaga akhlak dan jaga adab. :)

You Might Also Like

9 comments

  1. pernah backpack ke?
    wahhh

    teringin tapi serius memang tak berani sebenarnya huhu

    *teruja*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pernah. Tapi dalam Malaysia laa. In shaa Allah bulan 4 ni pegi jauh sikit. Hihi

      *Saya biasa pegi brteman at least sorang. So, takdelaa takut sangat. Hehe*

      Delete
  2. Photoshoot melompat ? Ahaha.. Yg ni lawak :p
    Nak pergi backpacker mana bln 4 niih ? :D *sibuk jeeee nak tahu*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Sebab setiap kali tengok yg xjadi pun seronok ketawa sebab klako. Kalau jadi lagilaa happy sebab dapat gamba lawo.

      Emmm. Nak pegi seberang je. Takdelaa jauh sangat. :P

      Delete
  3. New books!
    Rak buku penuh dengan buku best

    - me too <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yesss. Bookworm detected! Hehe ^^

      Delete
  4. tq tag yan,insyaAllah free2 yan jwb ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orait yan. Kalau dah buat, bagitaulaa kat sini ye. :D

      Delete
  5. salam terima kasih sudi jawab ! haha.

    RAMADHAN rindu!

    ReplyDelete

Bismillah. Titipkan nasihat anda. :)

P E N G O M E N