Moment Mat Lutfi | Books Review

Friday, December 11, 2015

Penulis: Mat Lutfi
Publisher: Puteh Press
ISBN: 978-967-369-309-2
Halaman: 202ms


Aku meroyan jap dengan kawan aku bila pi kedai buku terjumpa Moment2 Mat Lutfi nih atas meja. Elok duk tersusun kat atas sekali tuh. Haish!!
Aku punyalaa nak berpuasa buku buat masa nih. Salah hang lah Mat Lutfi. Haha. Ok, gurau2. :P

And, yes. Aku dah beli dah pun buku ni. Uhukuhuk.
Kelakar tu ada, dan ada jugak part kau akan confuse nak gelak ke nak annoying.

Dan, banyak cerita dalam tu aku gelak sebab aku duk terbayang Mat Lutfi duk bercakap macam dalam video2 dia. Lagi satu, macam yang dia cakap, buku ni banyak inside jokes yang kita kena tau asas dalam agama, politik, sosial, hiburan dan isu2 semasa untuk paham.
Tahniah Mat Lutfi, hang berjaya buat aku gugel nama2 yang aku tak kenal.

So, bolehlah kalau hampa nak baca jugak buku ni. Takdaklah duk mengarut saja. Tapi, macam biasa pandai-pandai tapislah noh. Haha :P

Tengok, dengan aku2 dah terpengaruh cakap Utagha.
Salah sapa ni? Salah hang laa Mat Lutfi!
LOL.

NOTE: Review main tibai aja nii. :P

You Might Also Like

24 comments

  1. teringin dapat buku nii. tapi tak jumpa-jumpa lagii.. mesti best kann T_T

    ReplyDelete
  2. Arggghhhhhhhhhh ... jealous nyaaaa .. dah beli buku ni dengan sepupu, tp dia terbawak balik pulak pergi uni dia. =.=" kena tunggu petang ni, baru dia balik . Tak sabaq aiih, nak baca buku nii .. >.<

    ReplyDelete
  3. dulu ada beli buku catatan mat luthfi.

    hahahaha part terpengaruh cakap bahasa utagha tu memang tak boleh nak dinafikan dah. hahahaha

    ReplyDelete
  4. yang baik kita ambil..kan..tak gitu..

    ReplyDelete
  5. salam bidadari, saya takkan beli buku selagi belum habis buku2 yang sedia ada, dan mungkin buku ni akan berada dalam list utk sekian lama hhahaa

    ReplyDelete
  6. @Melissa Muklis
    Best! Santai tapi ada inputnya.. ;)

    ReplyDelete
  7. @Aqu Lalangit
    Kannn. Salah Mat Lutfi laa ni. Erk? Tak habis2. :P

    ReplyDelete
  8. @The Kehalusan Kelembutan
    Haha. bagusnya blh control diri. :P
    Ok, taknak beli dah lepasni. :P

    ReplyDelete
  9. dulu tak kenal mat lutfi ni..pastu bila kawan cakap2 cari dlm u tiub...pas tgk video tu gelak sorang2

    ReplyDelete
  10. Best! Aimi pun tengah berpuasa buku gakk ^^ Haha

    ReplyDelete
  11. @Jari Manis
    Haha. Mesti gelaklaa klau tgk video dia. ^^

    ReplyDelete
  12. @Emi Jung
    Yeah. Harapnya kekal lamalaa puasa kita ni. :P

    ReplyDelete
  13. kadang-kadang klau berbual dengan kawan yg belah utara nnt mesti kadang-kadang akan terikut jugak cara dia ckp haha. btw, nk cari buku ni nanti :)

    ReplyDelete
  14. best nyaaa.
    nak beli jugak tapi nanti2 la sekarang tengah tahan nafsu dari beli buku hahahaha

    ReplyDelete
  15. rajinnyer baca buku mat traveller tuuh ;)

    ReplyDelete
  16. @naaisyah S
    Haha. Memang mudahlaa terpengaruh dgn loghat utagha ni kan?.. :D

    ReplyDelete
  17. @N Nina
    Haha. Sabaq naa. I know that feeling. :)

    ReplyDelete
  18. boleh cari jg nnt..selalu layan youtube je ;-)

    ReplyDelete
  19. nak jugakkkkk...eish takleh jadi ni...wajib milik ni..

    ReplyDelete
  20. Bagus video matlutfi ni, ada pengajaran laa..

    ReplyDelete

Bismillah. Titipkan nasihat anda. :)

P E N G O M E N