Jom Pakai Stokin! (muslimat)

Sunday, December 29, 2013

Bismillahirrahmanirrahim.


nak stokin macam ni boleh? sgt2 comel.


Awak.
Jom pakai stokin.
Sekarang dah ada macam2 style tau. Pilih jer nak warna apa. Pink ada, hijau ada, cekelat ada. Macam-macam lagilah. Semuanye comel2.

Tutuplah kaki awak tu. Kaki juga aurat bukan? Langsung tak rugi kalau awak pakai stokin.
Serius.
Takut panas?
Mana ada panas. Tak pun.

Cubalah dulu.
Niat aku pakai stokin ni sebab nak tutup aurat dengan sempurna demi mencapai redha Allah.
In shaa Allah.
Segala-galanya indah bila kita lakukan kerana Allah. :')
Do support me. Kalau rasa menarik bolehla like. Tapi, yang penting harap mesej sampai kepada semua yang tengok gambar ni.. :)

Student Life

Tuesday, December 24, 2013

Bismillahirrahmanirrahim.

Alhamdulillah.
Masih lagi dipanjangkan umur oleh Allah pada hari ini.
Apa khabar sahabat semua? :D

Study Week, semester 3
Alhamdulillah, tadi pagi baru selesai present project. Sekarang ni perlu fokus kepada 3 subjek lagi yang belum present. Study week bukan lagi jadi minggu belajar tapi jadi minggu siapkan dan present project. Bila kerja satu sem dijadikan kerja satu minggu,jadilah kami semua zombie. Tak tidur malam dan menjadi panda. Hehe. Tu lah,sape suruh kita menangguh kerja. Islam memang tak ajar benda ni. Astaghfirullah.. :'(

NOW!!
Jom! Sama-sama kita ubah. Pesanan ini memang sangat10x sesuai untuk diri saya sendiri.

Tapi sahabat2, dalam kita duk sibuk mengerjakan amanah kita sebagai seorang pelajar. Jangan kita terlupa tugas kita sebagai hamba Allah.
Jangan kerana stay up sampai lewat malam buat projek sampai kita bangun lewat dan terlajak subuh.
Jangan kerana kita stress buat project, sampai kita lukakan hati sahabat2 kita. Jaga ukhuwwah tu sahabat2..
"Hamparkan masamu seluasnya untuk Allah, pasti Dia temukan padamu pemilik terbaik"
Untuk final exam pulak. Sama-samalah kita bermujahadah dalam mengulang kaji balik pelajaran. Lawan perasaan malas. Kalau ada sifat malas ni semua benda susah nak jadik. So,lawan2!! Tumbok2!! hehe


Travel

Trekking @ Pantai Pasir Lanun

Monday, December 09, 2013

Bismillahirrahmanirrahim.

Subhanallah.. Alhamdulillah.. Allahuakbar..



Sabtu dan Ahad (7-8 Disember) 

Saya dan kawan2 brtolak ke sana pada pagi Sabtu. Dalam empat jam jugaklaa nak sampai dari UTM ke pantai tuh. Bila dah sampai, subhanallah.. Seronok sangat tengok pantai. :')
Deru ombak yang sangat menenangkan jiwa. Dapat jugak melepaskan tekanan projek2 yang bertimbun di akhir2 sem ni.. huhu

Kami terus dirikan khemah,makan2 dan kemudiannya kami pergi naik bukit dan memasak kat atas sana. Group kami masak sambal. Nak masak tu tak susah, yang susahnye nak hidupkan mati. Menangis2 main dengan asap. Dengan keadaan yang lembapnya,memang agak menguji jugaklaa. Tapi,nasik baik Encik Sam bagi starter. Encik Sam ni lah tenaga pengajar kami. Starter tu buatkan api senang nak hidup.




Kumpulan lain ada yg rebus ubi,masak air dan buatkan cekodok. Dan kemudiannya kami makan dengan gembiranya sebelum turun balik dari bukit tu. Pengalaman baru bagi saya pergi memasak kat atas bukit. Dan ia sangatlah super awesome!! ^_^

Malamnya,group kami kena berkawal dari pukul 5 hingga 6 pagi. Bangun pagi,tengok pantai perasaan tak tau nak cakap macam mana. Allahu,sungguh indah ciptaan-Mu. Sambil berkawal sambil baca al-Ma'thurat. First time rasanya baca al-Ma'thurat sampai nangis2. Sungguh! Allah itu sangat hebat!

Esoknya,lepas bersenam kami naik lagi bukit semalam. Tapi kali ni kami naik sampai ke puncak. Subhanallah, sungguh cantik tengok view pantai dari puncak bukit. Sungguh hebat kuasa Allah. :')


Setiap kali tengok alam Allah,fikirlah tentang kebesaran-Nya. In shaa Alah,akan ada pahala di situ. :')




P E N G O M E N