Gelagat PRU...

Tuesday, April 23, 2013

Bismillahirrahmanirrahim...

Bersempena dengan musim mengundi ni.. Izinkan saya share satu gambar ni.. :)
Buat ibu-ibu,bapa-bapa,kakak-kakak,abang-abang,sahabat-sahabat yang seusia dan tak kurang juga adik-adik.. ^_^

sumber
Namun,pesanan saya kepada sesiape sahaja yang akan mengundi. Buatlah pilihan yang bijak. Ya,setiap parti ada buruk baiknya. Jadi,pilihlah pemimpin yang akan membawa islam bukannya yang menawarkan harta benda ataupun janji2 yang lain.. 
Saya tidak berpihak kepada mana-mana parti,namun saya sangat berharap parti yang  memperjuangkan islam akan memenangi pilihan raya kali ini.. Ameen..
Islam is the best way of life. Wallahu a'lam.. ^_^

life

Ukhuwwah Kerana Allah :')

Tuesday, April 16, 2013

Bismillahirrahmanirrahim...

Sahabat adalah cerminan seseorang individu. Betul tak? Mungkin ye mungkin tidak.. Hehe
Apapun,semua orang mesti ada sahabatkan. Macam mana agaknya kita sebagai seorang sahabat ek?Adakah seorang sahabat yang baik atau yang hanya mementingkan diri sendiri sahaja? Tepuk dada tanya diri.. :)

Selemah-lemah ukhuwwah itu adalah bersangka baik terhadap sahabatnya..
Bersangka baik. Mungkin kita rasa benda ni tak penting sangat pun dalam persahabatan. Benda dalam hati jer.. Tak nampak pun dengan mata kasar. Tapi,pada pendapat saya apabila kita bersangka baik terhadap sahabat barulah kita sentiasa senang untuk bersahabat dengan mereka. :)

Munkin mereka pernah melakukan kesilapan sebelum ini ataupun kesilapan yang tidak disedari namun jangan dilupakan bahawa kita juga manusia yang sering melakukan kesilapan.. Jadi,jika mereka lakukan kesilapan tegurlah,didiklah bukan menghukum. Sama-samalah kita melengkapi sesama sahabat.

Remember this. Seorang sahabat yang baik tidak akan pernah meninggalkan sahabatnya itu walaupun dalam kesusahan..
Sebagai contoh,saya seorang yang mudah marah. Jadi,saya sangat memerlukan sahabat untuk menegur saya apabila saya tidak dapat mengawal emosi amarah ini.. Huhu
Teringat pula masa zaman sekolah dulu,setiap kali sahabat-sahabat saya jumpa artikel ataupun sesuatu yang berkenaan keburukan marah ni pasti mereka akan panggil saya dan tolong bacakannya.. Terima kasih sahabat :')

Sahabat yang paling baik adalah..
Apabila kamu melihat wajahnya,kamu teringat akan Allah..
Mendengar kata-katanya menambahkan ilmu agama..
Melihat gerak-gerinya teringat mati..
Subhanallah..Love this quote!
Saya harap saya dapat menjadi seorang sahabat yang baik. Maafkan segala kekhilafanku duhai sahabat.I love all of you because of Allah.Jom sama-sama berpimpin tangan ke syurga.  ^_^

P E N G O M E N