Books

Books..Books..Books! ^_^

Thursday, March 21, 2013

Bismillahirrahmanirrahim..

Hari Sabtu hari tu pegi keluar Jusco dan borong buku lagi. RM 99.80. Guna baucer,tinggal lagi RM150. Hehe :D



  • Sinergi - Hilal Ashraf
  • Travelog Seorang Da'i - Abdul Rahman Mohamed
  • Rindu Bau Pohon Tin - Ustaz Hasrizal Abdul Jamil
  • Katie Kazoo Switcheroo - Nancy Krulik
  • Fantastic Sudoku Puzzles
Saya juga ada beli novel Tautan Hati. Walaupun dah pernah baca yang sahabat saya punya tapi tetap beli sebab novel ni sangat best. ^_^
Apepun,jadikanlah membaca sebagai amalan hidup kita ye.. Wassalam.. :)

Cinta

Barang Best Sudah Sampai~ ^_^

Friday, March 15, 2013

Bismillahirrahmanirrahim..

Hari tu saya ada order buku dan t-shirt dari Langit Ilahi. Kalau sahabat semua nak order jugak bolehlaa pegi tengok-tengok kat sana. Ada t-shirt,buku n badge. ^_^
Eksaited plus teruja mase nak bukak bungkusan tu..Hehe. Macam overkan? Tapi,seronoklaa bila dapat benda baru ni..

cantik tak? ^^
Sesiapa yang nak jugak baju ni boleh order kat sini ataupun klik kat gambar.. Ceh,jadi tukang promote pulakkan? hehe
Buku pulak saya beli buku emm..emmm..Macam malu pulak nak cakap..hehe.Sebelum Aku Bernikah. :p
Belum sempat baca lagi,baru jer baca bab 1.

cover depan buku Sebelum Aku Bernikah
Beli jangan tak beli. In shaa Allah sangat bermanfaat terutamanya buat kita-kita yang belum kawen ni..hehe

dapat tandatangan..xperlu beratur pun..hehe
Kalau nak suruh saya beratur dapatkan tanda tangan,saya memang malas. Jadi,jalan mudahnya beli onlinelaa..
Persiapkan diri. Ini bukan permainan..
Always remember this!! In shaa Allah. :) Satui kata-kata yang dipetik dari buku ni..
Cinta mampu dikawal sekiranya diajar definisi yang sebenarnya.
Bahkan, Islam itu menyediakan cara hidup yang indah supaya manusia tidak terbeban..

Muslimah

Ana Ingin Berpurdah.. :')

Saturday, March 09, 2013

"Mulai esok ana ingin berpurdah.Ana harap enti boleh sokong ana.. :')"
Ana terima mesej ni dari seorang sahabat rapat ana kat sini. Sebenarnya kami kenal dari matrikulasi lagi,tapi kat sini baru kami rapat.
Alhamdulillah,tak terucap perasaan ana ketika itu. Sebak,terharu dan terkejut semuanya bercampur baur walaupun ana dah tau sebenarnya niat sahabat ana untuk berpurdah. Lagipun,kami ada jugak bincang-bincang pasal pemakaian purdah ni. Dia pun dah ada baca buku yang berkaitan purdah ni.
Ana terus pergi ke bilik dia, dan ana menitiskan air mata kat situ. Tak taulaa kenapa.. Huhu. Tiba-tiba jadi sensitip. :')Lepas tu,dua orang lagi sahabat datang. Mungkin masing-masing teruja kot. Hehe
Berniqablah kerana Allah.Bukan sebab lain.


Jumaat ( 8 March 2013)
Bersamaan 15 Rabiul Akhir 1434H,sahabat ana mula keluar dengan memakai purdah. Purdah hasil pemberian seorang lagi sahabat ana yang sudahpun hampir setahun berpurdah.
Ada satu kisah lawak jugak untuk hari first dia pakai purdah ni. Kitorang beli makanan n minuman. Sambil tunggu makanan sampai,kami pun minumlaa air. Tiba-tiba kami tengok sahabat yang pakai purdah tadi duk gelak-gelak. Pelik jugak. Bila tanya, rupanya dia terlupa yang dia pakai purdah. Nak minum air macam biasa  jer. Hehe ^^
Alhamdulillah jugak ramai sahabat-sahabat lain yang menyokong perubahan positif tu. Walaupun ada jugak mata-mata yang melihat pelik,tapi ana tak rasa benda tu satu perkara yang perlu dibimbangkan.

Mohon doa kalian semua ye! ^_^
Apapun,ana harap enti sentiasa istiqamah dengan pakaian hebat tu. Doakan ana sekali ikut jejak langkah enti..Semoga solehah itu menjadimilik kita.. :')


P/S : 8 March jugak besday sorang kawan ana. Wish kat sini eh? Happy Besday Ulya.. May Allah bless u always. Friends forever till jannah. :')

Diari

UTM Berselawat = Osem + Terbaik

Friday, March 01, 2013

Bismillahirrahmanirrahim.. :)
Minggu lepas UTM mengadakan satu program yang pada saya sangat hebat dan besar iaitu UTM berselawat. Program ni sangatlah bagus dan memberi manfaat yang sangat baik kepada semua yang join. In shaa Allah. :)

Oke,habis ayat laporan kat atas.hehe Tapi,saya tak join semua aktiviti ni jugak sebab hari Sabtu saya pegi Konvoi Anak Kelate, then hari Ahad  iaitu hari kemuncak untuk UTM berselawat ni barulaa saya berpeluang join. Alhamdulillah. ^^
Dan yang best lagi,sahabat saya dari UTHM pun datang jugak. Siap tido kat bilik saya untuk satu malam, Jadi pendatang asing kejap.hehe. Lain kali datang lagi ye awok. Dia datang bawak sushi,jangan jelesss~

Majlis perasmian bagi program UTM Berselawat yang dirasmikan oleh Yang Berhormat Dato' M.Tahrir bin Kiyai Haji Samsudin,..Mufti negeri Johor.
Forum selebriti yang bertajuk "The Messengers" yang telah membariskan panelis selebriti Ustaz Don Daniyal, IM Asyraf dan Bro Shah Kirit. Disertai dengan moderator yang tak kurang hebatnya iaitu Ustaz Muhajirin.. Baru tahu yang Ustaz Don dengan IM Asyraf satu sekolah dulu..hehe
Peserta yang hadir memenuhi Dewan Sultan Iskandar. Dengarnya sampai kat luar orang yang hadir sebab tak muat dah kat dalam ni..Alhamdulillah,ramai yang berlumba-lumba untuk join taman-taman syurga ni.. :)
Talaqqi perdana bersama-sama Syeikh Nuruddin Marbu Al-Banjari Al-Makki. Saya tak pergi yang ni..huhu. Kat atas tu ada disertakan adab-adab apabila hadir dalam majlis ilmu beliau. In shaa Allah boleh dipraktikkan dalam kehidupan seharian kita.

Ramai jugakkan.. :)

Terima kasih kepada Majlis Ta'lim Darul Murtadza di bawah pimpinan Tuan Habib Ali Zaenal Abidin al-Hameed atas kesudian datang ke UTM dan memberi pengisian yang amat bermakna untuk kami semua. Subhanallah
Ustaz Don datang jugak malam ni rupenye..hehe 

Semua hadirin yang datang pada malam tu..Saya duduk kat atas tu,nampak tak?hehe :p
Apepun,harap sangat program macam ni ada lagi tahun depan. Semakin kerap semakin best! ^_^
Sekian dulu laporan saya : Setiausaha yang tidak diiktiraf..kikiki


P E N G O M E N