Student Life

Tuesday, December 24, 2013

Bismillahirrahmanirrahim.

Alhamdulillah.
Masih lagi dipanjangkan umur oleh Allah pada hari ini.
Apa khabar sahabat semua? :D

Study Week, semester 3
Alhamdulillah, tadi pagi baru selesai present project. Sekarang ni perlu fokus kepada 3 subjek lagi yang belum present. Study week bukan lagi jadi minggu belajar tapi jadi minggu siapkan dan present project. Bila kerja satu sem dijadikan kerja satu minggu,jadilah kami semua zombie. Tak tidur malam dan menjadi panda. Hehe. Tu lah,sape suruh kita menangguh kerja. Islam memang tak ajar benda ni. Astaghfirullah.. :'(

NOW!!
Jom! Sama-sama kita ubah. Pesanan ini memang sangat10x sesuai untuk diri saya sendiri.

Tapi sahabat2, dalam kita duk sibuk mengerjakan amanah kita sebagai seorang pelajar. Jangan kita terlupa tugas kita sebagai hamba Allah.
Jangan kerana stay up sampai lewat malam buat projek sampai kita bangun lewat dan terlajak subuh.
Jangan kerana kita stress buat project, sampai kita lukakan hati sahabat2 kita. Jaga ukhuwwah tu sahabat2..
"Hamparkan masamu seluasnya untuk Allah, pasti Dia temukan padamu pemilik terbaik"
Untuk final exam pulak. Sama-samalah kita bermujahadah dalam mengulang kaji balik pelajaran. Lawan perasaan malas. Kalau ada sifat malas ni semua benda susah nak jadik. So,lawan2!! Tumbok2!! hehe


You Might Also Like

5 comments

  1. yeahh. usaha tangga kejayaan :D
    inshaa Allah. Allah sentiasa ada dengan kita. berdoalah ^^

    ReplyDelete
  2. btw thanks sebab tambah info :D

    ReplyDelete
  3. nama sama :)

    yeah! berjuang sama-sama.

    ReplyDelete
  4. @Detective Fiqa
    Yup! Doa senjata org mukmin. Jgn pernah letih utk brdoa. ;)

    ReplyDelete
  5. @Tia Fatihah
    Hai Fatihah! Hihi :D
    Gambate kudasai!!

    ReplyDelete

Bismillah. Titipkan nasihat anda. :)

P E N G O M E N