Cinta

Forum Hatiku Milik Siapa.. :)

Sunday, October 21, 2012

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum w.b.k dan salam sejahtera.. ^_^

Forum Hatiku Milik Siapa ni diadakan pada hari Jumaat malam hari tu..Alhamdulillah,ramai jugaklaa saya tengok tetamu yang hadir..Saya pun dapat pergi atas bantuan sorang kakak senior yang offer nak bawak kitorang pegi sana.Kalau nak pegi jalan,memang taklah sebab jauhlaa jugak tempat tu..Tambah2 lagi waktu malam..Alhamdulillah,terima kasih akak.^^

Saya nak sharelaa sikit pasal forum yang saya dengar hari tu..
Sape yang nak dapatkan cinta dari Allah sekaligus cinta dari hamba-hambaNya sila angkat tangan..Konfem2laa semua nakkan?hehe
Ni dia doa yang diajarkan..

Insya Allah boleh dijadikan sbg doa harian
hadith untuk doa yang di atas..doa yang diamalkan oleh Nabi Daud

Insya Allah,sama2 kita cuba untuk mengamalkannya..Doa dia pendek jerkan..Sama-samalaa kita hafal.^^
Em,tu jerlaa kot dulu..Oo,sebelum tu pagi ni saya pegi jogging dengan dua orang sahabat..Subhanallah,sangat seronok dan kagum tengok alam ciptaan Allah sambil borak2 dengan sahabat..

Petang ni pulak insya Allah saya ada dating dengan sahabat2 usrah dekat tasik..Lama tak jumpa rasanya sebab minggu lepas saya tak dapat pegi usrah sebab ada meeting..hehe,banyak pulak sebab..Alhamdulillah,semoga dipermudahkan segalanya..

Akhir kalam,Assalamualaikum..Syukran sudi singgah dan baca..Take care semua..Jaga diri dan jaga iman.. ^^

Nasyid Feveret Saya : Muslimah :')

Friday, October 12, 2012

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum w.b.k..
Oh muslimah
Allah cinta kepadamu
Rasulullah kasih kepadamu

Oh muslimah
Berbahagialah kau telah dilahirkannya dengan mulia
Subhanallah
Tuhan telah berkati wanita yang cukup ilmu
Rendah hati
Oh muslimah
busanamu menutup rapi
auratmu kau lindungi dengan indahnya
Oh muslimah
kau rajin memuji
Islam kau jadikan ikutan sejati

Oh muslimah
memandangmu menyejuk hati
menundukkan nafsu hati yang goyah
Keayuan wanita solehah indah peribadi
Tulus hatinya

Oh muslimah
Kecantikan yang sebenar
Pada tutur kata penuh berhikmah
Mempertahan kehormatan dirimu
dengan pakaian mentaati Allah

Oh muslimah
Kau masuk ke syurga
Solat lima waktu dan berpuasa
Menundukkan pandangan matamu
Mentaati suami yang tercinta

Oh muslimah
Kau rajin mengaji
Islam kau jadikan
Ikutan sejati
Setiap kali dengar nasyid ni,rasa macam bersyukur sangat lahir sebagai muslimah..Alhamdulillah ya Allah.. :')
Lirik credit to : Cinta Ilahi dot com

Anak Buah

Irfan dah Dapat Adik!!Alhamdulillah..

Sunday, October 07, 2012

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum buat semua sahabat dan salam sejahtera buat yg bukan beragama Islam.. ^^

Alhamdulillah..Alhamdulillah..Alhamdulillah..Kakak saya dah selamat melahirkan baby baru pada hari Jumaat,28 Sept 2012 hari tu..FYI,tarikh tu sama ngan tarikh lahir kakak saya yg lagi sorang tu..Bangga kejap dia..hehe..
Alhamdulillah rezeki kedua kakak saya masih lagi seorang putera..Insya Allah bakal menjadi pejuang agama.. ^^

Nama yang dipilih oleh abi dan umminya adalah Muhammad Faqih..Nak tengok rupe dia..Saya sendiri pun tak tengok lagi..Tengok gambar jerlaa mampu..Tak sabar nak dukung n cium dia..huhu

Muhammad Faqih
Ma saya citer,Irfan tetiba jadi sensitif sikitlaa sekarang.Dia pelik kot umi dia tak sempat nak layan dia.Abi dia jer yang suapkan dan main dengan dia..hehe..Comel jerkan..Pastu,dia suka sangat cubit pipi adik dia ni..

gambar yg kakak saya baru jer send semalam.

Doaku buatmu :
Semoga dirimu bakal menjadi syabab yg cintakan Islam..Tidak gentar untuk memperjuangkan Islam.Cintakan Allah dan Rasul melebihi segalanya..Jadi anak yg soleh dan berguna buat agama,bangsa dan masyarakat..
 note : Saya beli novel baru..Cinta High Class.Happy sangat masa jumpa buku tu..Dah lame carik. ^^

P E N G O M E N