Preparation nak Masuk U :3 Hari Lagi!!

Wednesday, August 29, 2012

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum w.b.k..

Alhamdulillah,pagi tadi dah siap buat medical check up dan matikan setem..Barang2 pun dah pegi beli dah hari Ahad ari tu..Shopping sakanlaa dibuatnya..huhu..Penatlaa jugak minggu ni..hehe..Sape suruh buat last minute preparation kan?Jangan tiru aksi ini..

Sekarang,tinggal nak packing barang dan jahit tudung..Adoii..Kena lawan perasaan malas ni..hihi.
Selain tu kena sediakan mental yg dah start sedih dah memikirkan berape hari jer lagi nak tinggal family,rumah n Notty sekali..huhuhu~

Sebagai peringatan untuk saya dan sahabat sekalian,jangan mudah terpengaruh dengan budaya2 yg tidak elok kat sana tau..Saya pasti banyak budaya yg baik kat u nanti..Kita ramai2 ikut yang tu je ek!


pesanan dari Syabab Musafir Kasih untuk semua..
Insya Allah,kalau kita pandai jaga diri,jaga agama,tunaikan suruhan Allah..Kita takkan mudah terpengaruh dengan sesuatu budaya yang tidak elok..Naudzubillah..
And,don't forget to bring al-Quran with you..

comelnyeeee..nak satu boleh?
Al-quran kat atas comel sangatkan?Tapi kalau ada tafsir lagi best.Senang nak pegang dan dibawa ke mana2..Kalau boleh bacalah al-Quran setiap hari ye..Walaupun sedikit tapi biar istiqamah..
Nabi Muhammad s.a.w. bersabda yang bermaksud:
"Barangsiapa mengajarkan kepada anaknya satu ayat Al-Quran maka hal itu lebih baik baginya daripada ibadah selama seribu tahun, (iaitu) berpuasa disiang hari dan solat dimalam hari selama seribu tahun dan lebih baik baginya daripada seribu dinar yang ia sedekahkan kepada kaum fakir miskin."


INSYA ALLAH


Wallahua'lam..Illaliqa' wamaa'ssalamah.. ^_^


You Might Also Like

18 comments

  1. slmt belajar ye! msuk u mne? mne tau kot2 u sme k..hee

    ReplyDelete
  2. goodLuck masuk U,,
    InsyaAllah kalau niat kita betul untuk menuntut ilmu.. kita akan kuat menghadapi segala cabaran,,InsyaAllah

    ReplyDelete
  3. @docHana
    Terima kasih..Setuju sgt dgn awak!InsyaAllah..Allah sentiasa brsama kita right?

    ReplyDelete
  4. tahniah dapat masuk U...ikut pesanan tu =)

    ReplyDelete
  5. weee , jom kite sama2 masuk U bulan 9 ni !! tahniah buat awakk


    suka sangat dengan pesanan tu ! terimakasih kerana sudi berkongsi :)

    ReplyDelete
  6. all da best berada kt u nanti...take care...=]

    ReplyDelete
  7. ia sngt cntik

    tp kalo kecik susa nk baca

    sbb baris2 xjelas

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah..Goodluck ye dik..yg penting utamakan suruhanNya..kat U memang busy tp jgn pernah tinggalkan Solat & read Quran..

    Selamat Berjuang !

    ReplyDelete
  9. wowww thniahh yee :) rezeki awakk~~.
    sy masih mnunggu lagi keputusan tuu huhuhu

    ReplyDelete
  10. Salam ukhwah .. Al-Quran itu surat cinta dari Allah untuk hamba-Nya .. teruskan memburu mardhatillah ! :)

    ReplyDelete
  11. @Cikgu Ma
    Terima kasih..Insya Allah cikgu Ma.. :)

    ReplyDelete
  12. @putryteya
    Sama-samalah kita..Good luck Teya!!hehe :)

    ReplyDelete
  13. @Nurul Iman
    Terima kasih banyak2!!Insya Allah.. ^_^

    ReplyDelete
  14. @Iffah Afeefah
    Em,betul tu.Untuk org yg takder masalah mata ok jer kot.hehe.Tapi,Quran tu memang comelkan.. :D

    ReplyDelete
  15. @Cik Farhana
    Terima kasih akak atas nasihatnya..Insya Allah akan sentiasa dipegang dan diamalkan!!

    ReplyDelete
  16. @Detective Fiqa
    Thank You~
    Insya Allah nanti ada rezeki awak! :)

    ReplyDelete
  17. @Stanza Qalbi
    Insya Allah!Mari bersama2 mengejar keredhaan Allah..Baca,fahami dan amalkan al-Quran! ^_^

    ReplyDelete

Bismillah. Titipkan nasihat anda. :)

P E N G O M E N