Please..Please..Please..

Thursday, July 26, 2012

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum w.b.k and good morning.. :)
Semoga hari ni lebih baik dari semalam.. ^_^
Oke,tajuk kat atas tu saya bukan tengah nyanyi lagu Aziz Satar tuh ye.Tapi,saya nak mintak tolong kat kita2 semua bila kita ke masjid.Saya tau ramai yg selalu gi masjid.Nak2 bulan Ramadhan ni kan??

Saya bukan nak mintak derma ke apa.Tapi,tolonglah bila ke masjid tu SILENT phone masing2..Ha!Dahlaa caps lock pastu bold lagi..My dear friend,jangan sampai bunyi phone kita jadi pengganggu orang lain nak buat amal ibadah tau.

aduih,lagu anak pakcik Gomez lagi
Satu lagi,saya rasa boleh dikatakan setiap masjid dia letak tanda agar matikan ataupun silent telefon.Cube2 lah ikut peraturan tu sikit.Kalau phone berbunyi time solat pun bukannya boleh angkat pun kan..hehe


korang pernah nampak tak??tapi,dia punye lagi comei..hehe

And one more thing yg saya duk perati sokmo.Aish,kalau bab nak rapatkan saf tu payah sungguh.Kalau ngan kawan2 kat sekolah bolehlaa cuit2,jeling2 sikit.Tapi,kalau ngan makcik2 saya mintak maaf memang tak berani.Senyum2 kambing je boleh..
Bile tok imam kata :
Rapat2 kan saf..Betul2 kan saf

Kriik..Kriik..Kriik..Buat derk jer..Tengok sebelah kosong,selamba jer..Kesian kat tok imam cakap sorang2.Janganlaa sayang sangat kat sejadah tu.Tok imam bukan suruh rapatkan sejadah tapi dia suruh rapatkan saf kita tu..Kalau sekolah saya dulu,kitorang dilarang bawak sejadah besar,kalau nak bawak pun bawak yg kecik jer.Yang budak2 umur tiga empat taun gune tuh..hehe..Alhamdulillah,kitorang punye saf rapat2.^_^




Kenapa gambar Muslimah ni??
Masalah ni saya biasa tengok berlaku di kalangan muslimah jer..Maaf saya cakap.-,-
Muslimin alhamdulillah saya tengok saf diorang rapat.Berdasarkan pemerhatian cetek sayalaa.Lagipun saya jarang tengok diorang pakai sejadah..hehe

Sekian sajalaa,saya harap kita dapat ubah dua benda ni.Moga mendapat manfaat semuanya.^_^
Saya mintak maaf kalau ada yg terasa,sekadar untuk peringatan dan panduan kita bersama2.

note : Saya tukar nama belog ni kepada Ceritera Hati Seorang Mujahidah..Header??err..Main potong2 jer..huhu

You Might Also Like

6 comments

  1. Agree ! xyah la kowt bwk fon g masjid,,xpon tggl je dlm kete..takut nnt fon bunyik tym smayang "i love u like a love song, baby" then ad pulak yg ikot nyanyi dlm aty ciap repeat 3x lak tuh. sia2 solat..:)hee~

    ReplyDelete
  2. betul sangat2. teya paling tensyen waktu dioarang tak rapat saff ketika solat . hadehh . . -.-

    ReplyDelete
  3. pasal saff tu....alami gk .mmg tkut nk tgur mk cik-mkcik..heee.
    pasal phone xde mslh

    ReplyDelete
  4. @Cik Farhana
    hehe..betul2.nyanyi dlm hati memang xleh blah betul..lawak pulak rase tapi tulah kbenaranya..Allah..

    ReplyDelete
  5. @putryteya
    Em,samelaa..Sabor jerlaa~

    ReplyDelete
  6. @liyana
    Tu lah xberani nak tegur..Nanti dikate biadap pulak.huhu

    ReplyDelete

Bismillah. Titipkan nasihat anda. :)

P E N G O M E N