Cerita di Hari Jumaat =)

Saturday, March 03, 2012

Assalamualaikum w.b.k.. ^_^

Cerita hari ni xder apa yg best pun sebenarnya..Saya ngan rummet tinggal dua orang jer ni,yang dua orang lagi dah balik..Sedih betul..Esok,insya Allah bakal ditinggalkan keseorangan sebab kawan saya yg ni pun nak balik jugak esok,huhuhu..Kuditinggalkan kesepian..




Tapi,yg bestnyer tadi kelas sampai kul sepuluh jer..hehe..Punyerlaa jeles bebudak ni..Napok sangat yg kami orang ni pemalaskan..huhu.Apa nak jadilaa..Time lecture Fizik,sir tunjuk satu countdown tau..Nak tau pasal ape..Pasal EXAM!!FYI,tarikh exam kami orang insya Allah 16 April 2012..Result exam ari tu pun xdapat agi,ni dah nak exam besar pulak..Ujian2x..hehe

Lepas tu,bila bukak pulak fb..Ada sorang sahabat saya post macam ni lebih kurang setelah diedit :
Kawan2..Tinggal sebulan jer lagi kehidupan kita kat matrik ni..Sekarang ni,jom kita pulun habis-habisan untuk exam akhir ni..Biar dapat result gempak sama2,happy sama2 pastu boleh cuti sama2!!
Sejak bila ntah kawan saya pandai buat ayat yg agak skema cam ni..hehe.Lepas jer saya baca,agak2 perkataan mana yg berjaya menarik perhatian saya..Apa??Study??hehe..op courselaa perkataan yg saya bold tu kan..Yeah,cuti..The thing that I like most..hehe..Actually,saya rindu sangat dah kat umah ni..Dah dua bulan lebih saya duk kat sini..eh,betul ke??ke baru sebulan lebih.. Ah,tak kisahlaa kan..Tapi,saya jeles betul ni sebab kawan2 ramai sangat yg balik..huhu

Tapi,tapi,tapi..Saya tahu saya kena kuat..Be a strong girl!!Yeh,I'm a khalifah..Mesti bermujahadah dalam kehidupan..Bukan mudah berputus asa..
Allah S.W.T berfirman: “Hai hamba-hamba-Ku yang melampaui batas terhadap diri mereka sendiri, janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah. Sesungguhnya Allah mengampuni dosa-dosa semuanya. Sesungguhnya Dia-lah Yang Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.
(Az-Zumar 39:53)
Nak gembirakan hati ma abah dan cikgu2 dengan kejayaan saya..Nak jadi orang yg berguna kepada agama,bangsa dan negara..Insya Allah!

note : terlewat post dalam 45 minit..dah hari Sabtu pun.. :)

You Might Also Like

2 comments

Bismillah. Titipkan nasihat anda. :)

P E N G O M E N