Anak Buah

Anugerah Allah.

Wednesday, March 30, 2011

assalamualaikum..

hari nie ana nak bagitahu satu good news tau..ana dah dapat anak sedara,anak sedara sulung..saaangat happy..syukur sangat2 ke hadrat Ilahi krn mengurniakan baby yg sgt cute dan sihat tubuh badan..dia punyerr berat adalah seberat 3.7kg..beratkan..dia dilahirkan pada 27 march 2011 bersamaan 22 rab awal 1432..pada pukul 1 setengah petang..

Anugerah Allah
first day..comeykan.macam mak sedara dia..hehe
dalam duk main2 ngan baby tue..ana pun terfikir..
sangguplaa org buang anak,bakar anak,bunuh anak..memang xberperikemanusiaan langsunglaa org yg wat camtu..

lagi satu,bile ana tgk kakak ana yg sakit tue..rase sgt sayu..jalan pun cam xboleh.cakap pun jadi slow sangat sebab terlalu letih..bila fikir2,sangat xpatut untuk kita lawan cakap seorang ibu yg melahirkan kita..kakak ana cakap..
"baru tau rase sakit beranak..sangat sakit dan xleh gambarkan ngan kate2.."
ana yg mendengar..terus jadi seriau..tp,pahala untuk ibu yg melahirkan anak sangatlah besar..bertarung nyawa demi seorang anak yg dikandungnya..terima kasih ibu..jasamu xdapat kami balas..



mereka jugalah yg mendidik dan menjaga kita dari sekecil2 perkara hinggalah perkara yg ter besar dalam kehidupan seharian kita..sekali lagi ingin ana ucapkan..

TERIMA KASIH IBU ATAS SEGALA JASAMU..DAN MAAFKANLAH SEGALA KESALAHAN ANAKMU INI..

Diari

Bersabarlah..

Wednesday, March 23, 2011

assalamualaikum w.b.k....
ape khabar ikhwan dan akhowat sekalian..hari nie result ana kuar..
dah pegi amik pun..akhirnyerr,penantian dahpun berakhir..hehe
tahniah kpd semua rakan2 yg berjaya mendapatkan keputusan yg cemerlang..namun kpd yg krg berjaya,bersabarlah..yakinlah dgn ketentuan Ilahi..pasti ada hikmah di sebalik semua yg berlaku..
seronok sgt dpt jumpe dgn sahabat2 yg sgt dirindui semuanyerr dan juga guru2 yg dicintai..




kat sini..ana nak berkongsi 8 perkara yg kita blh lakukan bagi meningkatkan diri kita..gagal sekali bukan beerti gagal untuk selamanya.

Dr Yusof Al Qardhawi berkata ada lapan perkara yang boleh membantu meningkatkan kesabaran seseorang, iaitu:

  1. Mengenali hakikat hidup di dunia yang penuh cabaran dan sementara.
  2. Mengenali bahawa diri ini milik Allah dan manusia mempunyai had tertentu.
  3. Yakin setiap perbuatan baik akan mendapat ganjaran Allah.
  4. Yakin bahawa Allah akan membantu hambanya.
  5. Berusaha mencontohi orang sabar.
  6. Sentiasa memohon pertolongan dan keredaan Allah.
  7. Sentiasa beriman kepada qadar dan sunnah Allah.
  8. Berusaha menjauhi penyakit penghalang sabar seperti marah, sedih berlebihan, putus asa dan gopoh-gapah.

ya!!kita semua berhak berjaya..jgn sesekali berputus asa atau mengalah..
semoga setiap drp kita trgolong dlm golongan org yg sabar..sesungguhnya Allah sentiase brsama-sama org yg sabar..

GA dan Contest

contest gambar kartun islamik paling cute

Friday, March 18, 2011

 assalamualaikum..
hari ni saye nak join satu contest yg dibuat oleh cik  ..hehe
sebelum mula,bace bismillah dulu biar blh menang contest nie..
bismillahirrahmanirrahim...

PABILA JEJARIKU MULA BERBICARA
nie header tuan punyer blog yg kiut miut cik 



saye plg suka dgn picture nie sebab die comel dan tiut miut..
pastu,kate2 dia sgt best dan terkesan di hati saye..
stp kali bace mesti teringat kenangan time ngan kawan2 kat skul dulu..huhu
teringat ukhuwwah kami yg sgt erat..
semoga berkekalan hg ke akhirnya dan sntiasa mndapat keredhaan ALLAH..
ukhuwwah fillah abadan abadan,i.Allah!

saye upload gamba nie kat dalam facebook..
pastu,saye tag hampir kesemua rakan muslimah saye..
dgn harapan agar persahabatan kami berkekalan sampai bila2..
luv u all...

ok,pastu saye nak tag beberapa org sahabat saye..
sape yg brtuah ye..jeng3x..

nuhama



last sekali, sape2 yg nak menyertai contest nie blh klik kat  bawah nie...



                                                                                            


 

Diari

Akhirnya..

Friday, March 18, 2011

assalamualaikum semua...

alhamdulillah..syukur kpd Allah akhirnya dpt jgk aku siapkan kemaskini trhadap blog aku..hrp korang lbh suka...maafla kalau trlebih kaler ijau tue..aku nie memang fanatik sgt ngan warne hijau nie ^_____^

dah lbh dua hari aku brtungkus lumus dlm menggodek2 blog aku ni tau..huhu



haa!macam nielaa kot gaya aku time sibuk duk godek blog nie..aku nie bknnye pro pun dlm dunia blog nie..baru setaun jagung lagi..eh,setaun pun xsmpai lagi..hehe..berpeluh aku dibuatnyerr..



sampai kadang2 aku rase cam nie..putus asa,boring..and plg pnting rase STRESS!!haha



tapi!!bila aku tgk blog org len yg cantik2 semuanya...aku pun trs berusaha..ececeh,bersemangatlaa pulak.aku xkan brputus asa..yeh!!

dan akhirnya..aku BERJAYA!!alhamdulillah..terima ksh kpd ALLAH krn mempermudahkan segala urusanku..

last sekali...
bersabarlah selalu dgn segala ujian dan dugaan tdk kira dlm apa jua sekalipun..ok??kerana..


dan jg sntiasalah panjatkan sebanyak mungkin kesyukuran kpd ALLAH yg maha pemurah lg maha pengasih selalu ye..


oklaa..setakat nie dulu
aku nak chow dulu..assalamualaikum ^_______<


P E N G O M E N