Semakan Tawaran Kemasukan Ke Tingkatan Enam 2011

Monday, May 02, 2011

assalamualaikum..
bagi pelajar lepasan SPM hari nie dah boleh buat semakan tawaran form six..
kat mane lagi nak semak kalau bukan kat KPM kan..



ok,korang boleh klik jer kat link atas tu..
pastu,dia akan keluar macam nie


pastu,masukkan jer nom ic..cam biase..
pastu,result dia akan keluar..
DONE!

sebelum tu,saya nak tanye,antara  form six dengan matrix yang mane lagi baik ek??
ramai yang saya jumpa,cakap form six lagi baik..
konfiuslaa..
tunggu keputusan upu pulak..
doakan saya agar dapat asasi ye..
ok,TQ..


You Might Also Like

14 comments

  1. matriks lg 0k :)
    sbb f0rm 6 gile2 hard la.. huhu. .
    ap p0wn,tgu upu lg. .
    sm0ge kite dpt tmpt utk asasi :)
    amin

    ReplyDelete
  2. @EchA rAiEsYaH
    oo..thanks for de information..yup!tunggu upu..Amiin..moga2 dapat semuanyerr.^^

    ReplyDelete
  3. Salam..
    Klu ikutkan,klu dpt asasi or diploma plg bagus.. Antara matrik dgn form 6,rasanya matrik ok lg.. Dengarnya,stpm antara peperiksaan tersusah di Asia..
    Tp,insyaAllah,klu usaha,Allah permudahkan..Lagi2 klu berjihad di jalanNya..

    ReplyDelete
  4. otai nak bagi petunjuk.

    Form 6 paling mencabar berbanding matrix dan u. tapi paling mudah sambung degree.

    Matrix cepat 1 or 2 tahun tapi sijil dia tak boleh pakai untuk mintak kerja.

    diploma 3 tahun paling selamat untuk belajar, sijil dah laku untuk keja

    asasi paling baik kerana under universiti..

    Selamat maju jaya

    MENONGKAH ARUS KEHIDUPAN

    ReplyDelete
  5. hm tula ramai yg ckp form6 lagi okay. papepon, gudluck okay :)

    ReplyDelete
  6. @Ibnbakr
    wa'salam..tersusah di asia..menakutkan betul.em,betul tu..kalau berada di jalan-Nya,i.Allah dipermudahkan..apepun,thanks ya.

    ReplyDelete
  7. @AL-QASSAM
    wah,otailaa..hehe
    oo,camtu yer.ok,trimas..info yang sangat membantu..^^

    ReplyDelete
  8. sy lepasan stpm so ofcozla sy lg prefer stpm..hehe..apepun..msing2 ade kelebihan msing2..just go with the flow..yg menentukan mse depan kite adlh diri kte sendiri..smoga berjaya dik!^___^

    ReplyDelete
  9. @cik dila
    thanks akak for de advice..sangat hargainya..hehe

    ReplyDelete
  10. oke , akak salah sorang dak STPM , memang susah , hard , tetapi , kenalah study betul2 . keluar t bole ambik degree lalu . tapi , ikutlah . terpulang . mana2 pon bole . gud luck sayangs (:

    ReplyDelete
  11. @siti suraya
    em,ok..masing2 ada kebaikan tersendirikan..thanks ya akak..^__<

    ReplyDelete
  12. kalo pkir2 blk, dlm dunia nie xdak bnda yg sng kn.. yg pntg dri kta sndri.. mau rjn, suma'y sng.. sy bdk lepasn stpm..hee :) nwy, gudluck k !!

    ReplyDelete
  13. @lis :)
    yup,setuju!yang penting usaha dan doa..thanks..doakan saya berjaya dunia dan akhirat ya..^__<

    ReplyDelete

Bismillah. Titipkan nasihat anda. :)

P E N G O M E N